Cum sa minezi Bitcoin, Ethereum si Zcash – GHID COMPLET

Cum sa minezi Bitcoin, Ethereum si Zcash – GHID COMPLET

De curand a inceput un trend in Romania in minatul de crypto monede, incepand de la Bitcoin si Ethereum, pana la cele mai putin valoroase.

Am decis sa incep un ghid complet despre minatul de crypto monede, unde toti cei care vor dori sa inceapa sa faca asta sau sa invete despre acest lucru, sa gaseasca un punct de plecare.

Am citit destul de mult si am tot incercat sa pun informatiile in ordine pentru a ajunge la ceva concret.

In primul rand trebuie sa ai ceva bani pentru a incepe, insa pana acolo trebuie sa aflam cateva lucruri mai de inceput.

Ce sunt crypto monedele?

Sunt un monede de schimb virtuale. Ceea ce este uimitor la ele este ca au potentialul de a forma un sistem monetar stabil, sigur, anonim si usor de „urmarit”.

Numele de „crypto monede” vine tocmai de la cuvantul criptografie/codificare. Asa cum am spus si mai inainte, acestea au potentialul de a deveni un sistem monetar extrem de stabil, iar acest lucru face ca ele sa poata deveni o amenintare destul de puternica pentru sistemul monetar actual.

Ce este Bitcoin?

Este o valuta digitala care este creata si intretinuta online, fara a fi printata ca si monedele traditionale. Nu este controlata de nimeni, oamenii si afacerile in dezvoltare fiind actorii principali in formarea acesteia prin rularea de computere pe intreg globul pentru rezolvarea unor probleme matematice extrem de avansate.

Este ceea mai cunoscuta si valoroasa, fiind si prima care a aparut in anul 2009.

Ce este Ethereum?

Este similar cu Bitcoin, scopul principal al acestuia fiind sa transforme lumea intr-un computer mondial. Acest lucru va „democratiza” lumea internetului, fiind un competitor puternic pentru actuala relatie „client-server” care domina WWW-ul.

Ce este Zcash?

Aceasta este o crypto moneda care ofera un mediu privat pentru cei care doresc sa faca transactii online. Diferenta fata de celelalte doua este data de faptul ca atunci cand un utilizator intra intr-un blockchain, partile implicate in tranzactie si suma transmisa este publica, pe cand la Zcash, aceste date raman private in totalitate.

GHID COMPLET – Cum sa minezi Bitcoin, Ethereum si Zcash

In continuare voi incepe sa postez 2-3 ghiduri saptamanal despre cum poti incepe sa minezi crypto monede si cati bani poti castiga, care sunt costurile si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Nu exista ceva de genul pana acum in limba romana, asa ca am decis sa ofer un punct de plecare celor care sunt la inceput de drum.

Voi face aproximativ 20 de articole in care vei putea invata tot ce trebuie sa stie cineva care vrea sa devina intre mediu si avansat in minarea de crypto monede.

Pana atunci, poti vedea ce piese de mining sunt disponibile pe piata folosind lista de mai jos:

Vezi placi video

Vezi placi de baza

Vezi accesorii

2.3
SCOR TOTAL
Informatii
19 user votes x 2.2

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0