Care este cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows in 2017?

Care este cel mai bun antivirus gratuit pentru Windows in 2017?

Windows a pus din ce in ce mai mult accent pe securitatea utilizatorilor sai, insa chiar si Windows 10 care are un antivirus gratuit inclus, nu are cele mai bune rezultate atunci cand vine vorba de detectarea potentialelor amenintari pentru laptopurile sau calculatoarele utilizatorilor.

Diferenta intre un soft specializat si antivirusul cu care vine echipat Windows 10 este aceea ca softul specializat vine echipat cu mult mai multe unelte folositoare pentru utilizatori.

Pentru mine, cea mai importanta caracteristica a unui antivirus este protectia cat mai mare pentru virusii de tip malware si ransomware.

Majoritatea antivirusilor inclusi in aceasta lista sunt gratuiti doar pentru uz noncomercial, asa ca esti liber sa il folosesti pe laptopul personal cat de mult doresti.

Au fost efectuate nenumarate teste asupra antivirusilor, insa cel mai relevant test este modul in care se comporta atunci cand il utilizezi in fiecare zi pe calculatorul sau laptopul personal. Dupa ce am instalat 8 antivirusi pe laptopul meu, am observat care este cel mai bun, care incetineste cel mai putin laptopul si care este cel mai putin enervant la nivel de notificari.

Mai jos este un tabel in care poti vedea exact ce ofera fiecare antivirus testat, iar mai apoi o sa va explic experienta mea cu fiecare in parte.

Antivirus  Scanare Malware

la cerere

 Scanare site-uri

accesate

Blocare website-uri

periculoase

Protectie

phishing

 Notificari enervante/

multe si inutile

 AVG  DA  DA  DA  DA  DA
 BitDefender  DA  NU  DA  DA  NU
 Avast  DA  DA  DA  DA  NU
 Avira  DA  DA  DA  DA  DA
 Panda  DA  NU  DA  DA  NU
 ZoneAlarm  DA  NU  NU  NU  NU
 Sophos  DA  NU  DA  DA  DA
 AdAware  DA  NU  NU  NU  NU

 

Pareri despre fiecare antivirus gratuit in parte

 

AVG – S-a comportat destul de bine si in general ma avertiza in privinta oricarei posibile amenintari. Cel mai mult mi-a placut ca nu imi aglomera prea mult memoria RAM si laptopul se comporta in general la fel ca pana sa fie instalat antivirusul, insa in scurta perioada in care l-am avut instalat, m-a aglomerat cu notificari despre orice lucru. Principalele notificari erau legate de cel mai nou update, de avertizare atunci cand descarcam ceva sau in legatura cu site-urile ce afisau pop-up-uri multe (gen site-uri de filme). Asta cu avertizarea pentru pop-up-uri a fost ceva mai rar, dar tot se numara printre cele mai populare notificari in cazul meu.

>> Link descarcare AVG <<

BitDefender – Nu mi-a oferit scanarea site-urilor accesate pentru ca este varianta gratuita si nu am instalat BitDefender Internet Security, care este un antivirus dedicat navigarii pe internet. Totusi, s-a comportat cred ca cel mai bine dintre toate. Nu m-a zapacit cu notificari multe si irelevante. El isi facea treaba in spate, fara sa afecteze modul in care eu utilizam laptopul in mod normal. Evident, ma avertiza atunci cand era posibila infectarea windowsului, insa destul de decent si neintruziv.

>>Link descarcare BitDefender<<

Avast – Ma asteptam de la Avast sa consume mai putin din memoria RAM, insa imediat dupa instalare, laptopul a inceput sa mearga putin mai greu si sa ma umple cu notificari de fiecare data cand il deschideam. Daca ar fi sa fie suficienta o scanare periodica a Windowsului si sa nu fie nevoie de securitate permanenta, cred ca mi-ar fi placut destul de mult. Nu prea are sanse sa fie numit cel mai bun antivirus gratuit in 2017 tocmai pentru ca daca nu ai o configuratie foarte buna, atunci o sa-ti fie afectata experienta putin mai mult decat in cazul celorlalte.

>>Link descarcare Avast<<

Avira – Teoretic, acest anitivirus ofera tot ceea ce ai nevoie, dar practic mi s-a parut destul de slab. Parerile sunt impartite in legatura cu eficienta acestuia, insa din punctul meu de vedere este mai slab decat BitDefender si decat AVG. Consuma putin din RAM, insa te umple de notificari inutile in timpul utilizarii laptopului sau calculatorului tau.

>>Link descarcare Avira<<

Panda – Are o interfata surprinzator de prietenoasa si de usor de utilizat, insa asa cum au dovedit mai multe teste si dupa cum am observat si eu, acesta nu este la fel de eficient ca si cele prezentate mai inainte in prefenirea si detectarea potentialelor amenintari. Cel mai mult imi place la acest antivirus ca nu ingreuneaza functionarea laptopului si ca interfata poate fi folosita cu usurinta si de cineva care nu se pricepe prea mult la calculatoare (evident, sa stie putina engleza).

>>Link descarcare Panda<<

ZoneAlarm – Pana acum nu mai auzisem de ZoneAlarm, asa ca am fost putin cam sceptic atunci cand l-am instalat. Nu credeam ca se va descurca deloc bine, fiind oarecum un „nou venit” pentru mine, insa m-a surprins extrem de placut si consider ca este unul dintre cei mai buni antivirusi din aceasta lista. Vine echipat cu un Firewall extrem de bun, oferit de Karpesky. Daca nu iti doresti securitate totala si un antivirus extrem de complex, acesta poate fi alegerea perfecta pentru tine. Nu consuma multa memorie RAM si nici nu te umple de notificari inutile.

>>Link descarcare ZoneAlarm<<

Sophos – Nu m-am lamurit nici pana acum cat de bun este acesta, pentru ca am primit doar notificari inutile si care nu aveau legatura cu potentiale amenintari pentru calculatorul meu. Sper sa mai am ocazia si timpul sa il testez, insa tot ce spune pana acum este ca a ingreunat functionarea laptopului destul de mult si ca nu m-a impresionat cu absolut nimic.

>>Link descarcare Sophos<<

AdAware – Si aici sunt in aceeasi situatie ca si cu Sophos, unde nu am reusit sa imi dau seama cat de bun este. Diferenta este ca AdAware nici nu m-a umplut de notificari, asa ca nu am ce sa zic nici de bine, nici de rau. Oricum, mi-am format deja o parere si stiu care este cel mai bun.

>>Link descarcare AdAware<<

 

Care este cel mai bun antivirus in 2017?

 

Dupa ce le-am folosit cate putin pe toate si am reusit sa imi fac oarecum o parere despre fiecare, am ajuns la o concluzie destul de relevanta. Ca sa nu fiu cumva indus in eroare sau sa nu fiu mult prea subiectiv, am mai citit cateva pareri si review-uri pentru fiecare antivirus in parte.

Astfel am ajuns la concluzia ca BitDefender si Avast sunt cele mai bune alegeri din intreaga lista. Asa ca daca esti in cautarea unui antivirus gratuit bun, din punctul meu de vedere, anul acesta cea mai buna alegere este reprezentata de BitDefender, urmat de Avast.

 

 

3.8
SCOR TOTAL
Informatii
11 user votes x 3.6

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0