NameBox.ro a fost spart si toate site-urile gazduite au fost sterse

NameBox.ro a fost spart si toate site-urile gazduite au fost sterse

Acum ceva timp intrebam ce servicii de hosting bune sunt in Romania si pana la urma am ales Chroot pentru gazduirea acestui blog.

Alegerea s-a datorat faptului ca oamenii vorbeau in general de bine despre acestia si am prins si ceva reducere de Black Friday.

Astazi, cum am deschis Facebook am vazut postari la tot pasul despre cum NameBox.ro „a fost hackuit” si au fost sterse toate siteurile gazduite. 

Problema in acest moment nu este ca au fost sparte serverele lor, ci ca nu aveau backup, iar toti cei care aveau gazduite siteurile si blogurile la ei pot sa isi ia adio de la ele, in proportie de 90%.

Din ce am vazut la ei pe site, par destul de in regula si nici preturile nu sunt cele mai mici de pe piata, asa ca ai putea spune ca ai putea achizitiona cu incredere servicii de la ei.

Se pare ca acestia sustin faptul ca ar fi fost un scurtcircuit la datacenter si cer clientilor sa le trimita un backup al siteului in cazul in care au.

Aceasta cerinta ma face sa ma gandesc ca au pierdut deja tot si ca probabil vor incerca sa recupereze cumva lucruri doar pentru cei mai importanti clienti ai lor, asa ca daca ai un blog sau un site mai mic la ei, poti incepe sa lucrezi la unul nou.

Informatiile din mailul trimis de catre cei de la NameBox le-am preluat din articolul lui Zoso.

Reclama

Comentarii

BLOG: 1
  • comment-avatar

    Destul de jenant pentru o firmă atât de mare să nu aibă back-up-uri…

  • DISQUS: 0