Peste 50% dintre romani detin cel putin un smartphone

Peste 50% dintre romani detin cel putin un smartphone

Conform unui studiu realizat de Google si prezentat de RevistaBiz.ro, mai mult de jumatate dintre romani foloseau smartphone-ul pentru a se conecta la internet la sfarsitul anului 2016.

Acest studiu este o completare a studiilor care confirmau faptul ca traficul de pe mobil l-a depasit pe cel de pe desktop inca din luna august (2016), lucru care ar trebui sa reprezinte un semnal extrem de important pentru cei care detin magazine online, dar si pentru cei care au orice alt fel de site.

Ceea ce mi-a atras atentia cel mai mult a fost analiza asupra tinerilor cu varste de pana in 25 ani, care reprezinta cel mai important segment de varsta pentru analizele asupra mediului online.

Comportamentul si tendintele acestora trebuie sa fie luate in considerare pentru cei care vor sa fie de succes in viitorul apropiat, acestia urmand sa fie segmentul cu putere de cumparare pentru urmatorii 10 ani si principalul target pe principalele nise ce vand in online.

Conform studiului, pot fi trase urmatoarele concluzii: 

  • 24% dintre tineri foloseau smartphone-ul pentru a naviga pe internet acum 4 ani, insa acum s-a ajuns la un procentaj de 91%
  • Peste 50% dintre tineri isi verifica e-mail-ul pe smartphone
  • Smartphone-ul incepe sa inlocuiasca laptopul sau calculatorul, procentajul celor care folosesc un calculator scazand de la 88% la 79% in ultimii 4 ani

Faza cu utilizarea calculatorului nu este foarte relevanta, pentru ca nu o sa poti indeplini sarcini la birou de pe telefon sau sa il poti folosi 8 ore pe zi. Cu siguranta, este un indicator, insa cred ca este cel mai putin important dintre cele enumerate.

Aceste concluzii au fost prezentate si in articolul publicat pe RevistaBiz.ro, eu doar am vrut sa scriu putin despre ele, pentru ca mi se par extrem de relevante pentru cei care nu stiu incotro se indreapta online-ul.

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0