Samsung Galaxy S8 – Specificatii, data de lansare si zvonuri

Samsung Galaxy S8 – Specificatii, data de lansare si zvonuri

Samsung Galaxy S8 va fi cel mai bun smartphone Android de pe piata, daca toate zvonurile aparute se confirma si specificatiile tehnice vor fi exact cele care au aparut in momentul de fata pe site-urile de specialitate.

Din nou, Samsung va lansa noul model in doua variante: Galaxy S8 si Galaxy S8 Edge. Ca si pana acum, acestia vor pune accent pe imbunatatirea durabilitatii si calitatii imaginilor oferite de catre noul smartphone.

Ce vei afla in acest articol despre Galaxy S8 si S8 Edge?

1.Zvonurile despre Samsung Galaxy S8
2.Specificatii tehnice Samsung Galaxy S8
3.Caracteristici speciale ale Samsung Galaxy S8
4.Conceptul noului smartphone Samsung
5.Pretul pentru care va fi pus in vanzare
6.Data de lansare a noului Samsung Galaxy S8 si Galaxy S8 Edge
7.Data la care va incepe perioada de PREcomanda

Inainte de a incepe sa prezint principalele informatii stiute pana in acest moment, trebuie sa precizez faptul ca este 100% sigur ca va exista si varianta Edge, aceasta fiind una dintre semnaturile seriei Galaxy si una dintre favoritele publicului.

1.Zvonurile despre Samsung Galaxy S8

Chiar daca noul smartphone nu va fi lansat pana in al doilea trimestrul al anului 2017, nu inseamna ca nu au aparut multe informatii din surse care pana acum au prezis destul de exact cum arata noile modele inainte de lansare.

In primul rand se stipuleaza faptul ca acestia vor produce mai multe modele in varianta Edge, lucru care arata ca se asteapta ca publicul sa aprecieze din ce in ce mai mult ecranul curbat al modelelor Galaxy.

Pe langa lucrurile destul de evidente, precum echiparea cu un procesor mai rapid decat modelele precendete si o functionalitate varianta cu mult mai multe dispozitive periferice, exista zvonuri ca acest nou model va veni echipat cu un display 4K ce are tehnologia „eye sensing” incorporata.

Existau zvonuri si despre un display flexibil, insa cred ca este putin probabil ca acest lucru sa se intample.

Se asteapta ca lansarea oficiala sa aiba loc la Mobile World Congress 2017 in Barcelona (27 februarie-2 martie), insa lansarea pe piata sa aiba loc la inceputul lunii aprilie. Asta inseamna ca productia va incepe ceva mai devreme, iar in ziua lansarii acestuia pe piata vor fi mult mai multe smartphone-uri disponibile pentru achizitie decat in cazul modelului precedent.

Se zvonea si faptul ca Galaxy S8 va fi primul telefon din lumea care va suporta conexiune 5G. In momentul de fata nu este disponibil acest tip de conexiune nu exista in nicio tara din lume, insa este planificat ca in urmatorii ani sa fie lansat acest tip de conectivitate in Statele Unite si in Coreea de Sud.

2.Specificatii tehnice Samsung Galaxy S8

Au fost vehiculate o multime de informatii privind specificatiile tehnice ale noului model de la Samsung, asa ca un tabel cu toate aceste specificatii puse la un loc ofera o imagine de ansamblu destul de clara asupra configuratiei:

 

 Camera principala  30 Megapixeli
 Camera secundara  9 Megapixeli
 Caracteristici camera  Stabilizator de imagine, recunoastere faciala, HDR, auto focus
 Baterie  4200 mAh
 Culori disponibile  Negru, albastru, auriu si alb
 Caracteristici speciale  Bluetooth 5.0, securitate cu amprenta, scaner pentru retina, incarcare wireless, mini proiector, Corning Gorilla Glass 5
 Capacitate de stocare  Variante cu 64GB si 128GB memorie interna si posibilitatea de echipare cu caduri microSD duale
 Sistem de operare  Android Nougat
 Procesor  Snapdragon Qualcomm octa-core de 3.2 GHz
 Memorie RAM  6GB/ 8GB
 Display  Posibil display de 5,2 inch 4K
Pret  Intre 750-800 euro

3.Caracteristici speciale ale Samsung Galaxy S8

Principalele imbunatatiri vor fi aduse sistemelor de securitate pe noul model de la Samsung. Cel mai important lucru care merita mentionat este implementarea scanerului pentru irisul ochilor (eye scanner). Aceasta informatie este confirmata de mai multe surse, precum Mashable.com sau BGR.com.

Se zvoneste si faptul ca noul model va veni cu un display mult mai durabil in comparatie cu precedentul model. Unii chiar sustin faptul ca poate fi la fel de rezistent ca si cel cu care vin echipate smartphone-urile de tip „rugged”.

Mai exista informatii privind implementarea Android Auto pe noul flashgrip, aceasta fiind o caracteristica ce va fi extrem de folositoare pentru soferi, in primul rand.  Aceasta informatie nu este confirmata pana in prezent de surse de incredere.

Android Pay este o alta functionalitate ce ar putea fi implementata, acesta oferind posibilitatea de plati contactless in marile lanturi de magazine ale lumii, dar si in cele locale. Aceasta informatie este confirmata de cateva surse, precum TrustedReviews.

4.Conceptul noului smartphone Samsung

Samsung a confirmat faptul ca se pregateste lansarea unui smartphone flexibil, insa nu cred ca acesta va fi Samsung Galaxy S8.

Faptul ca acestia au pus accent pe sporirea securitatii si pe diversificarea posibilitatilor de plati contactless, denota faptul ca noul smartphone nu va fi unul cu ceva extrem de „fancy” echipat, precum o carcasa flexibila.

Designul noului model va fi cel mai probabil similar cu cel al modelului S7, insa eu cred ca va fi putin mai subtire. Inclinatia displayului va fi ceva mai mica pentru varianta Edge.

Cea mai importanta schimbare la nivel de design, conform TrustedReviews, ar putea fi eliminarea butonului principal si echiparea noului model cu un senzor optic direct pe display.

5.Ce pret va avea Samsung Galaxy S8 si S8 Edge?

Cei de la Samsung au confirmat faptul ca pretul noului model va fi putin mai mare in comparatie cu cel al modelului Galaxy S7, acest lucru fiind imbucurator pentru iubitorii de tehnologie. Acest anunt ofera posibilitatea unor aproximatii ceva mai precise privind pretul modelului Galaxy S8.

Cel mai probabil, pretul noului model va fi de aproximativ 750-800 euro, iar aceste cifre sunt confirmate de mai multe surse, precum TechRadar.com (850$), TheInquirer.net(570 lire) si IndianExpress.com (899 euro).

Exista si un tabel al posibilelor preturi, realizat de catre galaxys8.us, iar in Romania pretul se estimeaza ca va fi de aproximativ 3570 lei pentru modelul Galaxy S8 si de 3990 lei pentru modelul Galaxy S8 Edge.

6.Data de lansare a noilor modele Samsung Galaxy S8 si Galaxy S8 Edge

Conform zvonurilor, cel mai probabil noul model va fi disponibil mai intai pe pietele din Coreea de Sud, Japonia si China, la inceputul lunii aprilie.

In Europa si in Statele Unite, lansarea pe piata este programata cel mai probabil pentru a doua si a treia saptamana a lunii aprilie.

Exista cateva zvonuri despre o posibila incercare de lansare pe piata a noilor modele pe la jumatatea lunii martie, insa pana acum nu este confirmata aceasta informatie de nicio sursa credibila.

Daca zvonurile sunt adevarate, in Romania, Galaxy S8 si S8 Edge vor ajunge pe piata intre 16 si 22 aprilie 2017.

7.Data la care va incepe perioada de PREcomanda pentru Galaxy S8 si S8 Edge

Exista informatii conform carora doritorii vor avea posibilitatea de a precomanda unul dintre noile modele inca din ziua lansarii oficiale de la MWC 2017.

Aceste informatii sunt totusi neconfirmate, insa nu este exclus acest lucru. Daca lucrurile vor sta asa, Samsung va avea posibilitatea de a vedea care este dorinta de achizitie la nivelul piete pentru noile modele si sa se adaptaze din timp pentru a face fata valului de comenzi de dupa lansarea pe piata.

O sa revin cu informatii privind data la care noile modele vor fi disponibile pentru precomanda, insa mometan nu pot spune mai multe privind acest aspect.

Acest articol va fi actualizat constant, pentru a va oferi cele mai relevante informatii privind lansarea si preturile noilor modele Samsung Galaxy S8 si Galaxy S8 Edge.

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0