Facebook a lansat filtrul pentru stiri false in Franta

Facebook a lansat filtrul pentru stiri false in Franta

Facebook va lucra in parteneriat cu principalele opt agentii de presa din Franta pentru a filtra stirile false de cele adevarate.

Acest pas este facut inainte de alegerile prezidentiale ce vor avea loc anul acesta, principalul obiectiv fiind acela de a opri dezinformarea ce era destul de prezenta pe reteaua de socializare.

Si Google se alatura acestei initiative, urmand ca acestia sa modifice algoritmii de indexare a stirilor in Google News, insa ei au spus ca nu vor elimina pagini din rezultatele cautarilor.

Sigur, paginile cu continut ilegal sau virusat vor fi in continuare eliminate din rezultatele motorului de cautare.

Revenind la initiativa celor de la Facebook, partenerii cu care acestia vor lucra in vederea eliminarii stirilor false din newsfeed sunt urmatoarele agentii de presa: Le Monde, Agence France Press (AFP), BFM-TV, Franceinfo, France Medias Monde, L’Express, Liberation si 20 Minutes.

Pana in acest moment au existat si alte initiative de combatere a stirilor false in Franta, precum baza de date a celor de la Le Monde, care cuprindea peste 600 de site-uri ce nu ofereau informatii obiective si total adevarate.

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0