Cum sa faci reziliere de contract cu Telekom Romania in 2017

Cum sa faci reziliere de contract cu Telekom Romania in 2017

In 2016, instanta a obligat Telekom Romania sa elimine taxa pentru rezilierea anticipata a contractelor de telefonie mobila, lucru pentru trebuie sa il stii inainte de a incepe acest complex proces de reliziere.

In mod normal, nu trebuia sa fie un proces greoi, insa din dorinta de a-si pastra clientii, marile companii de telefonie mobila incearca sa ingreuneze pe cat posibil acest proces.

Ca sa iti faci o idee, pana si procesul dintre ANPC si Telekom a durat din 2014 pana in 2016. Procesul a inceput in urma unei plangeri depuse de un client care ar fi fost pus sa plateasca despagubiri de sute de euro in urma depunerii unei cereri de reziliere prematura a contractului cu Telekom.

PASUL 1 – Cererea de reziliere

In primul rand trebuie sa completezi o cerere de reziliere a contractului tau si sa o trimiti alaturi de o copie dupa buletin (C.I) a titularului de contract catre Telekom Romania prin fax, email sau posta.

Adresele pentru trimiterea acestor doua documente sunt urmatoarele:

E-mail – rezilieri@telekom.ro

Fax – 0214403390

Posta – Telekom Romania, O.P. 27, C.P. 458, Bucuresti

Cererea de desfiinta o poti descarca in format PDF folosind link-ul de mai jos, iar mai apoi sa o printezi, o completezi si o scanezi pentru a o putea trimite.

DESCARCA CERERE DE REZILIERE A CONTRACTULUI CU TELEKOM ROMANIA <

PASUL 2 – „Lupta-te” cu operatorii

O sa primesti telefoane de la operatorii care inainte cereau taxe abuzive, asa ca pregateste-ti arsenalul de replici.

NU TREBUIE sa platesti absolut nicio taxa de reziliere, iar daca ti se propun oferte noi, aminteste-ti motivele pentru care vrei sa reziliezi contractul.

Inca din 2015 au aparut articole care vorbeau despre acest practici, insa am gasit un model de succes destul de simplu si eficient in cazul in care vi se cere o taxa sau vi se refuza rezilierea.

Aveti AICI un articol unde este prezentat emailul trimis catre cei de la Telekom in momentul in care unui client i s-a cerut taxa de reziliere.

A functionat si taxa de reziliere abuziva i-a fost scazuta din soldul facturii.

Asta este tot ce trebuie sa faci pentru a rezilia prematur un contract de telefonie mobila cu Telekom Romania ca si persoana fizica, iar in cazul in care nu functioneaza, tot ce trebuie sa faci este sa mergi la o instanta de judecata.

Nu accepta sa fie aplicate practici abuzive pe tine, unul dintre clientii lor.

 

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 83
 • comment-avatar
  Alexander 1 an

  Eu vreau sa inchid abonamentul la telekom. Le-am trimis un mail si mi-au raspuns ca tre’ sa platesc o taxa de 180 euro + 315.90 lei (abonamentul expira in iulie 2018).

  Sa fac o reclamatie la ANPC? Sau sa incerc prima data cu acea cerere?

  • comment-avatar

   Incearca prima data cu cererea, pentru ca de multe ori rezolvi chestii cu vorba buna. Daca nu vor, reclamatia la ANPC este solutia.

   • comment-avatar
    bogdan 8 luni

    In acea cerere ati vazut ca scrie ” In cazul Clientilor care sunt in cadrul Perioadei minime prevazuta in Contract: Intrucat, Contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe Servicii, inainte de expirarea Perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in Contract.In cazul Clientilor care sunt in cadrul Perioadei minime prevazuta in Contract: Intrucat, Contractul inceteaza, pentru unul sau mai multe Servicii, inainte de expirarea Perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in cuantumul mentionat in Contract.” asa ca nnu stiu ce rezolvati cu cererea aia.

   • comment-avatar
    Milian Emanuel 4 luni

    Guys eu sunt cu blestemul asta de telekom din 2010 imaginati-va ce internet am si pe langa ca vroiam sa renunt la ei..O suna pe bunica mea profitand de faptul ca este batrana si o zapacesc de cap pana la urma mai prelungeste 2 ani ITI VINE SA LE DAI IN CAP ADICA FRATE Eu sunt si youtuber..si na vreau sa mai fac si eu un live sa postez ceva dar nuuuuuuuuuuu tre sa astept 4 ore fiindca da viteza de 800kb/s Va sfatuiesc nu va luati internet de la aceasta firma.Sau orice alt abonament sunt niste tepari..
    Te rog ajuta-ma sa scap de ei Bitu Mihai

    • comment-avatar
     Lacri 2 luni

     mi-am tras si eu net dar e dezastru
     dansi Telecom zic ca vor prelua toate firmele de net si tv din tara si chestia e pe moment ca se lucreaza

  • comment-avatar

   Nu poți face cerere decât cu o luna înainte de expirare

 • comment-avatar
  George 1 an

  De cât ai abonamentul ?

 • comment-avatar
  Oana 1 an

  Buna, daca eu am contract cu ei pe persoana juridica, credeti ca se aplica aceleasi principii? abonamentul e doar pe telefonie, si acesta s-ar fi incheiat in octombrie 2018. A fost achizitionat si un terminal,pe care nu-l mai am, asa ca trebuie sa fiu gata sa le platesc contravaloarea presupun, insa pe langa acesta, in contractul dintre firma si Telekom, se stipuleaza ca este un cost de incetare a abonamentului inainte de termen, de 25 euro x cate luni au ramas din perioada contractuala. La mine ar fi o taxa de 500 de euro pe care mi-au si transmis=o deja ca as avea-o de achitat. Initial am vrut doar sa transfer abonamentul pe alta firma, si nu mi s-a raspuns solicitarii cateva luni, apoi am cerut rezilierea si mi s-a raspuns in vreo 10 zile. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc.

  • comment-avatar

   Cel mai bine ar fi sa incercati aceeasi procedura, pas cu pas. Singura taxa pe care ar putea sa o ceara este contravaloarea terminalului, daca a fost achizitionat la abonament.

   • comment-avatar
    Oana 1 an

    Si desigur nu le-am mai platit nici facturile venite, pentru ca era vorba de un transfer de responsabilitate, adica tarnsferul abonamentuluim unde nu ma mai implica pe mine, insa, inestimabilii nu s-au deranjat vreo 3 luni sa raspunda… presupun ca si facturile acestea vor trebui platite ca sa pot incheia…?

 • comment-avatar
  Ana 1 an

  Daca am pachet de cablu telefon fix și internet de 6 luni și contractul este pentru 2 ani de zile pot sa fac reziliere de contract fără să plătesc taxa de reziliere?

 • comment-avatar
  Matei Eugenia 1 an

  Buna ziua,
  As vrea sa reziliez un contract cu Telekom, din care mai am 9 luni.
  Vreau sa portez nr de fix la alt operator, inclusiv tv si internet pentu ca nu sunt multumita de viteza internetului, cu toate ca am reclamat de mai multe ori la telekom acest lucru.In contract e prevazut ca daca reziliez in PM trebuie sa platesc 50% din abonament pe lunile ramase.
  Cum ma sfatuiti sa procedez?

  • comment-avatar
   felix 1 an

   Aceeasi situatie o am si eu cu internetul fix +voce. Mai am 9 luni din contract si internetul merge execrabil. La fel, 50 la suta de plata din ce a ramas daca reziliez. O sa completez cererea de mai sus, o trimit si dupa incep tiganeala ??

   • comment-avatar
    Barna 11 luni

    buna
    am completat cererea am trimis prin fax, un operator a sunat de ce vrea sa renunti la Telekom, a zis ca numai in 30 august 2018 pot sa desfintezi contractul inainte numai contra cost in jur de 700 lei (fix+net) a dat oferta sa gandesc si suna inapoi

 • comment-avatar
  X-Ray 1 an

  Când am renunțat la serviciile lor, nu am făcut niciun fel de „cerere”.

  Consumatorul român trebuie să înțeleagă exact care este poziția lui în relația cu oricare dintre acești furnizori de servicii: tu, în calitate de consumator, ești contractantul, „angajatorul”, dacă doriți, al acestor servicii și ești parte într-un contract legal semnat între tine și furnizor.
  Pentru rezilierea unui contract, oricare dintre părți se obligă să trimită celeilalte părți un „preaviz” de reziliere în momentul în care decide să renunțe la acel contract – atenție! drept garantat prin lege. Nimeni nu vă poate îngrădi dreptul de a renunța la un contract de furnizare de servicii în orice moment, cu obligația acelui preaviz.
  Oricum, în niciun caz nu se poate pune problema de „cerere”, pentru că nu ceri nimic. Așa cum am spus, dreptul la rezilierea unui contract este garantat de lege, nu trebuie cerut de la Telekom. Este la fel de absurd ca ideea că un patron ar face cerere către un angajat ca să-l concedieze.
  Sau dacă nu mai am nevoie de apă de la rețea pentru că mi-am făcut fântână, ar fi culmea să-i rog frumos printr-o cerere să nu-mi dea apă! Se face pur și simplu o notificare, un preaviz de genul: „Stimate furnizor, începând cu data de.., serviciile dvs. nu mai sunt necesare și pot fi întrerupte etc. etc.”

  Așa cum spuneam mai sus, eu am formulat un preaviz de reziliere în care am menționat că sunt dispus să plătesc sumele corespunzătoare eventualelor reduceri de care am beneficiat (parcă vreo 2 euro discount lunar), dar atât! Nici vorbă de taxă de reziliere și alte aberații și abuzuri.
  Au încercat să-mi trimită factură cu vreo 500 RON, dar n-au îndrăznit să scrie „taxă de reziliere” pentru că știau că este ilegală, așa că au zis „ajustări”.
  Le-am răspuns categoric că eu nu plătesc aceste ambigue „ajustări” și că nu au dreptul să solicite bani pe o factură decât pentru servicii prestate sau bunuri furnizate. Nicio firmă nu-ți poate face factură și nu poate pretinde să plătești pentru altceva decât servicii sau bunuri.
  Evident că nu au reformulat factura că nu aveau ce să scrie pe ea și nici nu m-au mai deranjat.

  Concluzia: informați-vă bine asupra legilor, asupra drepturilor pe care vi le garantează legea și nu vă lăsați intimidați, ba chiar amenințați-i că îi veți reclama voi pe ei dacă insistă asupra colectării unei taxe ilegale.

  • comment-avatar
   Levente 5 luni

   Buna X-Ray.

   Incerc sa renunt si eu la un abonament de la Telekom. Sunt de acord sa restitui valoare reducerilor, dar nu sunt de acord sa platesc taxa de reziliere.
   Imi poti trimite un exemplu de preaviz, m-ar ajuta mult.

   Mersi.

   • comment-avatar
    maricica 4 luni

    buna Levente am si eu probleme in a renunta la telekom chiar daca nu am acces la satelit nefiind posibil sa instalez antena… locuiesc in sp,platesc abonamentul fara sa beneficiez…contractul cu ei a fost foarte simplu telefonic dar sa renunt e ff complikt,da-mi te rog un raspuns daca ai obtinut un exemplar de preaviz?si prin ce modalitate…miar fi si mie de mare ajutor..multumesc

 • comment-avatar
  ioan timofte 11 luni

  Am facut cerere pentru reziliere contract internet mobil pe care am expediat-o catre Telekom Romania Mobile prin toate modalitatile posibile,adica : email,fax si prin posta, am revenit dupa aceea si nici pana in prezent nu am primit raspuns (perioada de trimitere a sesizarilor mele a fost in luna decembrie 2016,ianuarie si februarie 2017. Daca ma puteti ajuta,in sensul de a-mi comunica care este situatia reclamatiilor mele, va multumesc anticipat.
  Cu stima,
  Ioan Timofte

  • comment-avatar

   Acesta nu este siteul Telekom… apelati la ei.

  • comment-avatar
   X-Ray 11 luni

   Nu trebuia să faceți „cerere” de reziliere. Dreptul la rezilierea unui contract este garantat fiecărei persoane prin legislație.
   Singura obligație pe care o aveți este să formulați un „preaviz de reziliere a contractului”. Îl trimiteți (de preferință cu confirmare de primire, ca să aveți dovada), iar după cele 30 de zile sau câte sunt precizate pentru preaviz, contractul se consideră încheiat, nu trebuie să așteptați vreo aprobare din partea Telekom. Repet – este dreptul oricărui cetățean să rezilieze un contract, Telekom nu are vreun drept de decizie în această privință.
   Informați-vă! Cunoașteți-vă drepturile, că de aia se profită de voi!

   • comment-avatar
    Gabi 11 luni

    Am facut cererea si am mai platit 2 sau 3 luni abonamentul, dupa care mi.au pus acea taxa de reziliere anticipata

  • comment-avatar
   Flori G 7 luni

   Am facut si eu asta dupa care am aflat ca am de plata acea taxa de reziliere plus toate facturile care s-au emis dupa data acelei sesizari pe motiv ca daca nu am primit numar de inregistrare pe cererea de reziliere inseamna ca nu am reziliat contractul. Am mers la unul din sediile lor si am depus-o acolo cu numar de inregistrare, doar ca facturile au curs in continuare pana la data rezilierii. Deci pana nu ai numar de inregistrare primit de la ei, nu se ia in considerare rezilierea.

   • comment-avatar
    Monalisa 3 luni

    Și cum sa obții acest număr de înregistrare?

 • comment-avatar
  Aurelia Motoarca 11 luni

  Noi suntem intr-o situatie si mai grava fiindca ne mutam intr-un bloc nou unde este instalat monopolul romtelecom pentru cablu tv,internet si telefonie fixa.Desi am dorit sa optam pentru rds.sau upc nu putem si suntem pur di simplu obligati sa facem contract cu romtelecom.Celelalte firme refuza sa puna infrastructura.Stim de cind locuiam in Bucuresti ca nu au serviciile dorite,se strica des modemul,se intrerupe internetul siau contracte conditionate foarte piparate in raport cu alti furnizori.Desi legea nu permite ca cineva sa aiba monopol,se vede ca se poateCum ramine cu dreptul cetateanului?Miine poimiine o sa ni se impuna fortat si alte lucruri.Este foarte grav,la asta trebuie sa ne gindim.

  • comment-avatar
   daniel 11 luni

   prin fibra optica de la romtelecom lucreaza si orange romania , au oferte mult mai bune , sunai

 • comment-avatar
  gabi 11 luni

  Buna ziua! Eu am reziliat anticipat un contract pt servicii de internet, televiziune si telefonie fixa si m.am trezit cu o factura de 400 lei. Mai mult sunt sunat si de EOS
  Am facut plangere la OPC si mi.au raspuns…. caz nerezolvabil.
  Sunt client al lor de cand a aparut Cosmote.ul…

 • comment-avatar
  Trica Ioan 11 luni

  Buna seara ! Am si eu o problema . In Septembrie 2015 am optat pentru un abonament telekom de unde mi am achiziționat si un telefon pentru care am plătit 200 RON . De aproape o luna de zile platforma nu le merge pentru a afla câte minute mai am , am fost astăzi sa îmi plătesc factura si in loc de 65 lei cât era abonamentul lunar ma pun sa plătesc 195lei , 65 abonamentul +129 cost cică, in Vodafone . Probabil am vorbit mult la telefon dar sa fim serioși de 3 saptamâni tot dau sa văd câte minute am nu merge , sun la ei spun ca nu știu câte minute am ,plus ca la mine pe strada , eu sunt din Sibiu nu am semnal in casa , trebuie sa cobor din bloc sa vorbesc la telefon . Întrebarea mea este : abonamentul meu expira in Septembrie in 5 luni , sa încerc sa fac o sesizare la ANPC sau sa nu mai platesc nici o factura de acum dar îmi este ca ma dau in judecată . Mulțumesc !

  • comment-avatar
   Mona 10 luni

   Si eu am pățit la fel astăzi. În loc să plătesc 190 de lei am plătit 291. Cel de la ghișeu nu a stiu sa îmi răspundă de ce si mi a spus sa sun la serviciu Clienti. Normal ca dacă sun azi îmi vor spune că factura nu a intrat în sistem si ca nu stiu dacă am plătit. Luna trecuta am plătit factura tot mai mult dar cu vreo 40 de lei si după 2 ore ma suna sa ma anunțe că nu am plătit factura.

 • comment-avatar
  Serban Anisoara 11 luni

  buna ziua,
  am trimis cerere de reziliere pe adresa: rezilieri@telekom.ro si e mail-ul meu nu a fost livrat, imi spune ca adresa nu e cea corecta. Se poate ca adresa de livrare sa fie alta? Nu am gasit pe situl Romtelekom nici o informatie in acest sens. Va rog, un comentariu daca se poate!Multumesc!

 • comment-avatar
  IONUT 11 luni

  SALUT doream sa reziliez contractul cu telekom ,care expira in luna octombrie 2018 ,am descarcat si printat cererea de mai sus ,dar in timo ce o completam am observat o notita la final inainte de semnatura prin care ma angajez ,chipurile ,sa platesc eventualele taxe de reziliere .Cum sa pot semna o cerere de acest fel?De teama am renuntat ,nu am nici timp nici bani sa ma lupt cu ei prin justitia si asa vai de ea ,di Romania.Se spune ca ce isi face omul cu mana lui………,eu am acceptat o prelungire a contractului in urma unui apel telefonic din oartea unei angajate telekom ,care mi-a „tras teapa”cum zice romanul,si in loc de un pret lunar ,promis m-am pomenit cu altul mai mare.si cica sa nu zici ASTA-I ROMANIA!!!!

 • comment-avatar
  Sumedrea Gabriel 11 luni

  In situatia asta sunt si eu.am reziliat contractul cu telekomul acum 2ani si acum primesc apeluri de la recuperatori get bak recovery,cum ca am de plata 197ron contravaloarea echipamentelir pe care le-am predat.naspa e ca nu am nici copie dupa reziliere si nici proces vbl.pt predarea echip.a fost sotia ,ea fiind nestiutoare ca trebuie sa i se dea ceva la mana.ce pot face?

 • comment-avatar
  Cecilia 11 luni

  De doua luni nu mai avem semnal la telefoane.Lipsa semnal sau neinregistrat in retea ….nu mai putem efectua un apel normal sa ne putem intelege … Avem trei abonamente la ei in valoare de 250lei. Am luat legatura cu ei de n ori. Au recunoscut ca sunt probleme deoarece nici cu ei nu ne puteam intelege . Ce sanse am sa reziliez contractul ?? Contractul ar expira in data de 01.10.2017 dar nu se mai poate.

  • comment-avatar
   X-Ray 10 luni

   Puteți rezilia contractul pe baza problemelor tehnice pe care le au, lucru care înseamnă pentru ei neîndeplinirea obligațiilor contractuale.
   Citiți cu atenție contractul, undeva trebuie să fie menționat cât timp este acceptabil pentru soluționarea problemelor tehnice și dacă aveți dovada că le-ați semnalat de mai multe ori aceste probleme și nu s-a rezolvat nimic, reziliați unilateral contractul printr-un preaviz de reziliere în care să menționați detaliat acest aspect.

 • comment-avatar
  Alina 10 luni

  Am făcut cerere de reziliere a contractului de net si tv, încheiat luna trecuta! In afară de faptul serviciile sunt ft proaste, m am trezit ca abonamentul la rds nu a fost inchis; desi băiatul care mia prezentat oferta la telecom, ma asigurat ca se va ocupa de acest lucru! Am incercat sa iau legatura cu el, nu mai răspunde la tel! Cand am depus cererea de reziliere a contractului telecom, mi sa spus ca va trebui sa platesc despagubiri, sunt legale despagubirile sau nu??!

 • comment-avatar
  Marinu 10 luni

  Eu am facut un abonament cu reducere la telefon. Au activat abonamentul si la 3 zile mi-au cerut garantie 300 de lei. Nu am ridicat nimic din magazin dar abonamentul este activ pe numele meu. Traiasca TELEkom

 • comment-avatar
  Iulian Rotaru 10 luni

  Cautati pe internet legea 161/2010 unde spune; citat „in cazul in care clientul reziliaza in mod unilateral contractul de fata, acestea se obliga la plata unei penalitati in suma X lei” sunt cosiderate ABUZIVE si in cosecinta pot fi denuntate de cei vizati.

 • comment-avatar
  marin tudora 10 luni

  As dori sa reziliez contractul Telekom, dar in momentul in care am spus asta operatorului (l-am contactat pentru o defectiune) mi-a comunicat faptul ca sunt sub contract pana in februarie 2018 si daca doresc rezilierea inainte de termen trebuie sa platesc o anumita suma. Cererea am vazut-o, am inteles ce trebuie sa fac, dar aveti o baza legala prin care se interzice furnizorului Telekom (si altor furnizori de servicii) utilizarea unor conditii suplimentare de reziliere (plata anticipata sau alte inventii de ale lor). De esemenea precizez ca prelungirea au facut-o in baza acordului meu telefonic, fara sa-mi spuna pe ce perioada si nici contractul scris nu il am. Multumesc anticipat.

 • comment-avatar
  Teodorescu Alina 10 luni

  Buna ziua ! In urma cu cativa ani am solicitat un aboment ,pierzand ulterior cartele la declarand o pierduta. Abonamentul a expirat cu mult timp in urma,dar am continuat sa il platim.Cererea de reziliere e posibil sa pretinda costuri suplimentare?

 • comment-avatar
  Călin 10 luni

  O Românie nebună.

 • comment-avatar

  Sa vedeti faza,
  Se pare ca legea cu reziliatul nu ajuta in toate cazurile:

  Am sunat la ei pentru a inchide abonamentul si le-am mentionat articolul din lege cum ca am dreptul sa il reziliez inainte de termen.

  Duduia de la informatii mi-am comunicat pe un ton superior cum ca stie de aceasta lege doar ca la contractul meu nu se aplica aceasta lege deoarece eu beneficiez de un abonament cu oferta la reducere.

  Stie cineva daca mai poate fi reziliat contractul daca beneficiez de o oferta de reducere?

  • comment-avatar
   X-Ray 10 luni

   Aiureli! În lege nu se precizează că nu s-ar aplica ofertelor cu reducere. Se precizează doar faptul că furnizorul are dreptul să solicite o „justă despăgubire”, în cazul în care, evident, se produc anumite pagube.
   În cazul dvs., poate fi considerată „justă despăgubire” suma corespunzătoare reducerii de care ați beneficiat.
   Pe scurt, puteți rezilia contractul cu returnarea contravalorii reducerii. De exemplu, dacă vi s-a acordat o reducere la abonamentul lunar de 2 euro în condițiile în care încheiați un cotnract pe 2 ani, va trebui să returnați cei 2 euro pentru fiecare lună de abonament până la momentul rezilierii (și, bineînțeles, să aveți achitate facturile pentru servicii până la același moment).

   • comment-avatar
    Laur I 9 luni

    X-Ray, despre ce lege vorbesti tu aici? Poti, te rog sa o mentionezi ca sa ma pot documenta si eu care sunt optiunile cu cele mai mari sanse de reusita sa pot renunta la serviciile lor? Sunt total neseriosi, semnal internet foarte slab, televiziune fara HD-uri semnificative, pret mare, caderi pe lunga durata de retea TV in caz de vreme proasta, lipsa totala de professionalism a celor care ofera servicii de reparatii, etc. Sunt hotarat sa renunt si azi chiar daca mi-au spus ca sunt sub contract pana in Feb, 2019.

    • comment-avatar
     X-Ray 9 luni

     Este vorba în principal de legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului și a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianți și consumatori.

     Citez din art. 1 al acestei legi din 2010 care aduce modificări/completări la cea din 2004:

     „Art. I
     Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
     „Art. 84
     Dreptul consumatorului la denunțarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrâns de nicio clauza contractuala sau înțelegere intre părți, în cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
     Drepturile părților referitoare la o justa despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunțării unilaterale.”

     • comment-avatar
      Laur I 9 luni

      Multumesc pentru raspuns, X-Ray.
      Se pare ca eu o voi rezolva un pic mai usor. Au trecut cei de la compania la care vream sa “sar” pe la mine, si mi-au facut o oferta. Eu le-am zis ca as vrea sa ma abonez la ei dar ca nu pot din cauza ca sunt sub contract cu Dolce si ca din cate am inteles va fi un proces mai greoi sa renunt la abonamentul lor din cauza unor taxe ciudate si a unui proces delicat.
      Mi-au zis exact ceea ce incerci si tu sa evidentiezi aici, adica ca nu te poate oblige nimeni sa ramai intr-o retea si ca poti sari de la una la alta oricand vrei cu conditia sa iti achiti toate datoriile la firma la care esti: promotii, aparate luate cu reducere cu conditia prelungirii contractului sau alte chestii asemanatoare dar in nici un caz nu va fi vorba de o taxa de reziliere a contractului. Mi-au spus clar ca este ilegala si ca unele companii inca o mai practica din cauza ca noi, utilizatorii de servicii nu ce stim drepturile.
      Ca sa o scurtez, cei de la noua companie (nu vreau sa ii dau numele aici) mi-au zis sa le dau numarul de telefon de sub contractual prezent cu Dolce si ultima factura de la ei. Vor rezolva ei totul fara dureri de cap. Singurul inconvenient pe care il voi putea avea, dupa spusele lor, va fi ca voi putea primi telefoane de la vechea companie cu contra-oferte, si asta in mod insistent. Mi s-a spus clar sa nu vorbesc urat caci voi fi inregistrat, sa nu platesc nimic in afara de abonament (eu nu am nimic luat de la ei pe prelungire de abonament) si sa le comunic ca ii astept in curs de 30 zile de la comunicarea dorintei mele de a parasi reteaua lor sa isi ridice aparatura (decodoarele si antenna satelit, plus router-ul Wi-Fi).
      Sunt déjà in contact cu cei de la noua companie si astept sa mi se comunice cand se va plasa Instintarea de Decuplare ca sa imi astept termenul de 30 de zile.
      Vreau doar sa mentionez ca internetul va fi mult mai rapid (l-am luat pe cel mai mic de 300Mb), voi avea grila completa de programe (inclusiv toate HD-urile care sunt mult mai multe decat la vechea companie + Adult Channels + 3 decoadoare) si cu numar de telefon dar fara terminal caci nu am nevoie de el acasa) si in total voi plati doar JUMATATE din pretul de la Dolce, care fara o instiintare prealabila mi-a taiat HBO-urile si marit si abonamentul lunar ca pret, motiv pentru care renunt la ei.
      Oricum, nu am exact toate datele despre cum vor rezolva cei de la noua companie aceasta trecere dar sigur voi reveni cu amanunte pentru toti ceilalti care doresc sa faca la fel.
      Succes tutoror si ne mai auzim.
      Merci mult inca o data pentru sfaturi, X-Ray si bafta in tot ceea ce intreprinzi.

 • comment-avatar
  Toma 9 luni

  Buna, in cererea pe care o completezi pt rezilierea contractului, in josul paginii scrie mai micut ca te obligi sa plătești juste despăgubiri pt încetarea prematura a contractului. Daca am depus cererea in formatul acesta, chiar nu mai am ce face pt a rezilia contractul fara a platit clauzele contractuale sau ce cer ei acolo?

  • comment-avatar
   X-Ray 9 luni

   Foarte rău că ați făcut „cerere”. Ce ați cerut de la Telekom?? Când concediezi un furnizor, nu îi faci „cerere”, că nu îi ceri nimic. Îi faci un preaviz de reziliere/concediere. Așa prevede și legea. Ai dreptul să reziliezi unilateral orice contract cu un furnizor, dar îi trimiți un preaviz de 15-30 de zile și, evident, îți achiți toate facturile pentru serviciile prestate/bunurile primite.
   Telekom specifică în contractul lor 30 de zile, dar dacă bine îmi amintesc, pe undeva prin legislație zice că 15 zile este suficient.

   Mai mult decât atât, rețineți că nici în România și nicăieri altundeva, nimeni nu are dreptul să emită o factură pentru altceva decât mărfuri vândute sau servicii prestate. Punct!
   Dacă ridică pretenții la despăgubiri, acestea trebuie solicitate în instanță și dovedite clar, nu trecute pe o factură.
   Niciodată nu o să găsiți pe factura Telekom „Taxă de reziliere contract”, pentru că nu există așa ceva, este ilegal să îngrădești dreptul cuiva la reziliere sau să-l condiționezi prin impunerea unei taxe.
   De aceea, vor scrie probabil ceva vag, de genul „Ajustări”, valoare pe care nu o pot justifica.

   • comment-avatar
    Toma 9 luni

    Cererea am facut-o pt ca asa este procedura de urmat, exista un formular tipizat care se poate descarca de la ei de pe site sau il completezi intr-un magazin, se inregistreaza si astepti 30 de zile sa afli un raspuns. Faci o cerere pt desfiintarea servicilor.
    Incerci sa rezolvi pe cale amiabila, sa urmezi regulile lor ca sa fi bagat in seama. Si te lovesti de tot felul de clauze, despagubiri si ce mai cer ei si singura solutie pe care ti-o ofera este tot favorabila lor.

    CERERE DESFIINTARE1
    Subsemnatul/a _________________________________________ (Nume, prenume), legitimat/a cu _______ (B.I, C.I,
    Pasaport), CNP_______________________seria ___, nr.________, eliberat de ______________ la data _________, titular
    al serviciului/serviciilor Telekom Romania _______________ ______________________________________ (Voce, Net,
    TV/ se vor mentiona toate serviciile contractate de catre client), avand cod facturare ___________________________ solicit
    desfiintarea urmatorului/lor serviciu/servicii Telekom Romania: _______________________________ (Voce, Net, TV se vor
    mentiona doar serviciile pentru care se doreste desfiintare) instalate la adresa _______________________________________
    ______________________________________________________________________________________________
    ___________________________________________ (judet, localitate, sector, strada, bloc, scara, etaj, apartament, cod
    postal)
    Motivul pentru care doresc desfiintarea serviciului/ serviciilor Telekom Romania este:
     Utilizez/ voi utiliza servicii de telecomunicatii de la un alt operator
     Tariful abonamentului/ abonamentelor este prea mare
     Nemultumit de calitatea serviciului/ serviciilor o Voce o Net o TV
     Nu mai am nevoie de serviciu/ servicii – nu doresc sa mai utilizez serviciul/ serviciile
     Plecare din tara
     Mutare la o alta adresa (in Romania)
     Decesul titularului serviciului/ serviciilor
     Alt motiv: ________________________
    In vederea finalizarii cererii de desfiintare a serviciului/serviciilor mai sus mentionat(e) pot fi contactat la numarul/ numerele de
    telefon: ______________________________________________.
    2
    In cazul Clientilor care sunt in cadrul Perioadei minime prevazuta in Contract: Intrucat, Contractul inceteaza, pentru unul sau mai
    multe Servicii, inainte de expirarea Perioadei minime, ma oblig la plata unei juste despagubiri pentru incetare prematura, in
    cuantumul mentionat in Contract.

    • comment-avatar
     X-Ray 9 luni

     Nu Telekom stabilește procedura rezilierii unui contract! Aceste drepturi sunt stabilite prin lege, nu trebuie „cerute” de la Telekom.
     Când patronul nu mai are nevoie de serviciile tale, îți face cerere să te dea afară? Sau preaviz?
     Din păcate mulți oameni nu-și cunosc propriile drepturi și de aceea sunt exploatați și chiar înșelați de marile companii cu astfel de „taxe de reziliere” complet ilegale.
     Vă sfătuiesc să apelați la un avocat.

     • comment-avatar
      Toma 9 luni

      Multumesc pt raspuns. O sa trimit o notificare, o alta cerere de reziliere pe adresa aceea de mail a lor pt rezilieri cu toate actele de care dispun si niste referiri la anumite legi. In acelasi timp, fac si o sesizare si la ANPC si cam atat. Eu nu dispun de contractul scris, pt ca prelungirea, cică, s-ar fi facut telefonic. O sa le platesc ultima luna si cam atat. Faza este ca eu ma mut din tara, ei pot apoi sa imi trimită 100 de facturi si notificari de plata pt ca eu nu mai am cum sa le primesc. 🙂

 • comment-avatar
  Vasile ana 9 luni

  Ce se intampla daca nu mai platesc factura la ei?

  • comment-avatar
   Andreea 8 luni

   Din cate stiu eu, te cheama in instanta!Si acolo sigur nu ai cum sa scapi

 • comment-avatar

  Am primit factura de 139 lei desi abonamentul e de 43 lei de un an si 5 luni nu am consumat niciodata minute sau net peste abonament fiindca nu am cum deoarece e proasta rau reteaua TELEKOM… de cate ori am vrut sa vb. Cu ei dupa o ora de asteptare sau 3 sau 5 minute imi inchide sau se inchide apelul bataie de joc… Fugiti de telekom si cel putin de abonamente la ei la cartela cu 6 euro ofera 5 gb trafic si la abon. de 9 euro ofera jumate de giga trafic dupa o ora tot nu raspund la relatii cu clienti

 • comment-avatar
  bulzan viorica 9 luni

  EU nu am contract semnat sau acceptat prin telefon cu TELECOM dar am folosit serviciile lor de telefon fix si internet,acum am facut contract cu DIGI pe telefon fix unde de alfel a si portat acelasi numar de telefon,internet si televizor,
  intrebare: Ce ar trebui sa fac referitor la telecom ?
  multumesc

 • comment-avatar
  Cristina 8 luni

  Eu am contract de aproape 1 anu cu ei si de cand mi.am facut abinamentul de maxim 3 ori am primit factura, cand sun la relatii cu clie tii nu raspunde nimeni, cand dau la info cost-nimic, la factura la fel, plus ca in fiecare luna ei imi schimba data de facturare de m.au innebunit si cica ,in aceasta perioada nu se vor percepe penalitati’ vrajeala curata, ca am ajuns sa platesc in fiecare luna 1mil jumate de la 109 lei cat era initial. Mi.am mancat viata. . .ce pot sa fac in aceasta privinta sa scap de ei?

 • comment-avatar

  Ideea e ca ma gandeam sa nu le mai platesc factura de loc ptr ca din cate stiu eu daca sunt nemultumita de serviciile lor am dreptul la reziliere de drept fara niciun alt motiv caci pana la urma e vina lor, nu a mea…intrebarea e in felu urmator: daca nu le mai platesc si nu mai folosesc nici nr pe langa faptul ca ma baga in prev oare ma da in judecata?

 • comment-avatar
  Andreea 8 luni

  Buna!Am un contract cu cei de la Telekom insa din motive personale vreau sa reziliez si as mai avea de plata inca 4 luni!Crezi ca il pot inchide inainte de expirarea acestuia?

 • comment-avatar
  Dunca Ciprian Florin 8 luni

  Bună am doua abonamente telekom unul vreau sa îl scot că este expirat de mult cum să fac să renunț la unul să nu mai platesc doua abonamente!

 • comment-avatar
  Mihai 7 luni

  Daca titularul este decedat, poate sa imi mai perceapa alte taxe de reziliere? Iar eu in calitate de nepot, pot depunde acea cerere? sau trebuie un grad de rudenie mai apropiat?

 • comment-avatar
  Roxana 7 luni

  Buna,am si eu o problema… Am achizitionat de la Telekom un abomament cu terminal acum 3 luni in baza unei copii C.I in care am spus ca am ridicat terminalut in baza unui anume abonament. De trei luni nu mai ma sunat nimeni sa ma duc sa semnez contractul.Eu apar la ei cu un abonament nou pe care nu l am platit de 3 luni si fara contract semnat. Ce se poate face in acest caz… nu vreau sa pastrez abonamentul acesta. Ptecizez ca nu am folosit deloc acea cartela primita odata cu terminalul.

 • comment-avatar
  Lucian 7 luni

  Buna! Am incercat sa trimit prin email cererea, dar nu e bun email-ul. Exista un alt email?!

 • comment-avatar
  BANDILA CLAUDIA 7 luni

  Buna ziua ! Am si eu o nelamurire , am solicitat si eu o reziliere de contract pe motiv ca mi-am schimbat domiciliul , iar doamna de la telekom mi-a raspuns ca sunt in contract pana in luna iulie anul 2018 , prelungire de contract facuta cica ” telefonic ” intrebarea mea este nu ar trebui sa existe inregistrate convorbirile acestea telefonice , deoarece nu am acceptat oferta telekomului pe motiv clar deoarece noi stiam ca urmeaza sa ne mutam , cum pot proceda ?

  • comment-avatar
   costi 6 luni

   Convorbirile telefonice sunt înregistrate
   Cele cu înțelegeri contractuale sigur
   Dar mă tem că va trebui să îi dai în judecată:(
   Dacă ziceți că nu ați lacul prelungire e ceva necurat la mijloc
   Unii angajați se cred tare jmecheri
   Eu ma trezit cu servicii suplimentare ,
   Una pur și simplu încerca să-mi bage un contract nou pe gât….

 • comment-avatar
  Mohamad 7 luni

  Buna ziua
  Eu am facut cerere de reziliera saptamana trecuta si o sa expire contractul meu pe 26,10,2017 si inca nu mi-a sunat nimeni
  Voiam sa stiu se poate sa nu ma suna nimeni sau gigur ma suna?
  Multumesc

 • comment-avatar
  costi 6 luni

  Care e faza cu alea 30 de zile preaviz
  Eu am făcut cerere cu 7 înainte
  De ce 30 ?
  În 7 zile aveau timp sa vina operator din Germania sau de unde mama dracu e patronatul
  Mai mult mi-au trimis factura integrală
  Și pe 8 9 zile după deconectare
  Crede trimisă pe 28 cu întrerupere pe 6 septembrie
  Deconectare pe 27 septembrie
  Perioadă de facturare 06 Sep 05 oct

  • comment-avatar
   Dora 5 luni

   Nu poti sa pui tu cate zile vrei- citeste contractul- in caz de renuntare se anunta cu 30 de zile inainte :

   Pachetul de Servicii se furnizeaza pe Perioada minima (“PM”) stabilita in considerarea beneficiilor acordate Clientului prin Contract
   (calculata de la Activarea Pachetului) si se prelungeste automat pe perioada nedeterminata, daca nicio parte nu notifica cu cel putin
   30 de zile inainte de expirarea PM ca nu mai continua Contractul. Cu cel putin 30 zile inainte de expirarea PM, Telekom Romania
   notifica Clientului (scrisoare/e-mail/sms) ca poate opta sa nu se prelungeasca automat Contractul.

 • comment-avatar
  Marton 6 luni

  Buna eu am fost pacalit de un operator telekom care ma sunat pe mobil si mia propus un abonament de telefonie mobila pe 2 ani de 22 lei cu tva inclus am aceptat oferta si dupa 2 zile am primit prin curier contractul si cartela de telefon ,dupa ce mam uitat in contract era trecut in loc de 22 lei cu tva au trecut 7 euro cu tva,cum as putea renunta la acest abonament?

  • comment-avatar
   X-Ray 6 luni

   „OUG nr. 34/2014 reglementează drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, pentru asigurarea unui nivel înalt de protecţie a consumatorilor şi o bună funcţionare a pieţei.

   Reglementarea legală mai sus amintită conține și dispoziții referitoare la dreptul consumatorului de retragere dintr-un contract la distanță sau în afara spațiilor comerciale”

   După cum vedeți, legea vă dă dreptul să renunțați la un contract încheiat „la distanță”, adică în afara spațiilor comerciale, online etc.

   Pentru aceasta aveți la dispoziție 14 zile. Contactați compania Telekom și anunțați-i că doriți să vă retrageți din acest contract, conform drepturilor prevăzute de legea referitoare la contractele încheiate la distanță.

 • comment-avatar
  Amalia 6 luni

  Buna ziua.am contract cu telekom de aproximativ 5 ani.Acum ceva timp nea retras niste Mg ce erau cadou pe o perioada de 2luni.Binenteles ca am bagat un cost enorm din cauza ca credeam ca am Mg si am utilizat internetul.Am facut o sesizare de a 1luna jumate si nam primit nici un raspuns.Cand am renoit contractul am facuto telefonic si acum as dori sal reziliez.Am beneficiat si de un mobil cand am renoit contractul.au zis ca ii cadou la oferta ce am luato.Oare as putea rezilia contractul??

 • comment-avatar
  Ora 5 luni

  Dupa o intrerupere de TV din cauza furtunii de 3 saptamani fara niciun fel de interventie de rezolvare desi am ridicat 2 incidente am trimis informare de reziliere la adresa de mail mentionata pt ca nu au rezolvat problema in 72 de ore cum scrie in contract. Au receptionat cererea pe mail dupa aprox 1 sapt si mi-au cerut copie de pe bulentin apoi liniste toatala.

  Am sunat iar la Call center si mi-au spus ca abonamentul este inchis si in asteptare sa primeasca echipamentele de la mine: decodorul si wirelessul, dar eu nici macar nu am fost informata.. Ce sa mai zici.
  Oricum, la vecinii cu RDS tehnicianul a venit a doua zi sa rezolve… si noi ne-am mutat la RDS, macar stiu ca vin sa rezolve si viteza de net si pretul sunt mai bune.
  Numai bine!

 • comment-avatar
  Andrei 5 luni

  Salut ! vreau sa reziliez contractul cu cei de la telekom si bineinteles , cum am citit acum ce este scris mai sus , la telefon ieri cand am sunat la ei mi s-a spus ca voi fi nevoit sa platesc acea „Taxa de reziliere”. Daca daca viitoare cand vorbesc cu ei si le zic ca nu au cum sa imi ceara asa ceva si le dau din : „Art. I
  Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  „Art. 84
  Dreptul consumatorului la denunțarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrâns de nicio clauza contractuala sau înțelegere intre părți, în cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
  Drepturile părților referitoare la o justa despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunțării unilaterale.” cum a scris X-ray mai sus , se pot lega de mine prin faptul ca atunci cand am facut instalarea acum 3 ani au fost nevoiti sa instaleze 2 stalpi de lemn din 50 in 50 de metri ca sa poate sa se ancoreze pentru ca distanta de la strada la mine in curte este de 100 m si sa imi zica „atunci trebuie sa platesti stalpii de lemn pe care ti i-am montat” , chiar daca atunci cand i-au montat , unul costa 2500lei si au spus ca nu platesc nimic pentru ca ii monteaza de la ei ?

 • comment-avatar
  Nicky 5 luni

  Ma adresez abonaților telekom cu abonament tv satelit plătit la zi
  Care au televizoare cu tuner dvb-s2 pot rezilia contractul datorită faptului ca nu va pot oferi acel CAM CI+ in loc de receiver.
  Nu vor, atunci returnatile bunurile
  Atena satelit receiver cu tot cu card si cablu tv
  Baftă tuturor!!!
  PS e valabil si pentru ceilalți furnizori

 • comment-avatar
  robert 5 luni

  Se poate rezilia contractul Telekom internet fix + voce zero in perioada minima contractuala daca am si echimpament in chirie fara plata unor alte taxe?

 • comment-avatar
  marius 3 luni

  frate eu nu sunt in perioada contractuala.contractul s.a terminat in primavara dar chiar pina in prezent bastarzii continua sa furnizeze servicii si sa trimita facturi.in ciuda faptului ca i.am sunat si le.am cerut sa opreasca furnizarea de servicii. nici nu am mai achitat aceste facturi de vre.o 8 luni de zile si ei tot furnizeaza .

 • comment-avatar
  marius 3 luni

  ba mai mult abea luna trecuta au blocat furnizarea dar factura a fost trimisa acasa ca si cum am fi beneficiat in continuare si pe aceasta luna.aveti vre.un sfat?sa ii dau in judecata ?

 • comment-avatar
  marius 3 luni

  ……….oricum nefiind in perioada contractuala nu prea cred ca au ce sa faca.nu am nici o obligatie.

 • comment-avatar
  Adrian 3 luni

  Azi am fost cu soacră-mea sa depună cerere de desființare, în josul pagini de reziliere am pus-o sa scrie ca nu ii deacord sa plătească nici o despăgubire și am depus și o reclamație, ca i sa prelungit în ianuarie 2017 contractul fără voia ei în urma unui apel telefonic, după am fost la protecția consumatorului sa depunem o cerere ca să fim acoperiți în caz ca vor sa ne ceara taxa de reziliere, iar la protecția consumatorului o doamna ne zice ca nu se poate depune plângere dacă sa făcut prelungirea prin telefon, plângerea cică trebuia făcută în termen de 14 zile de la prelungire, deci am ajuns la concluzia ca protecția consumatorului din Arad ii mana în mana cu cei de la telekom

 • comment-avatar
  Michaela 3 luni

  Buna,

  Pana la urma, cat este taxa de reziliere a contractului inainte de termen ?
  In cazul meu, este vorba doar de abonament telefonie fixa.
  Pe siteul lor nu prea gasesc informatii de mare ajutor:
  Contractul ar înceta în ianuarie 2019, de drept.

 • comment-avatar
  Krisztina 3 luni

  Cum se poate sa am contract cu ei cand nici nu am nici un numar de la ei sau contreact cu ei si sami vine factura de 1731 lei?

  • comment-avatar
   Andreea Florea 2 săptămâni

   La fel am patit si eu . Am fost clientul lor acum 3 ani de zile si in februarie si martie anul acesta am primit 2 facturi de 500 de lei fiecare .
   Cand am sunat au zis ca inca am contul activ dar timp de 3 ani eu nu am primit nici o factura si nici nu a folosit nimeni nimic.
   Nici macar nu au numele de familie corect ca eu intre timp m-am casatorit.

 • comment-avatar
  gigi 2 luni

  am o mare problema cu acest telekom , ma refer la telefonia mobila consumul de date mobile, m-au taxat cu peste 300 de lei peste abonament ca cica as fi folosit datele mobile peste cea ce imi ofera ei, l-ea explicat si telefonic si la un sediu ca este imposibil sa fi consumat atat trafic mai ales ca eu nu intru decat 15 20 min. pe Facebook aproape zilnic ,nu in alta parte .
  am un abonament de 13 euro si 2,5 mb iar abonamentul expira in iunie 2019, pe deasupra mi-au trimis si un telefon cadou.
  am cerut rezilierea contractului deoarece consider ca factura imi este incarcata in mod abuziv, binenteles am primit raspuns negativ doar daca platesc tot abonamentul pana la sfarsit si aparatul pe care nu l-am cerut , mi-a fost oferit si binenteles sa achit si factura incarcata doar asa imi reziliaza contractul si pot sa merg eu unde vreau si in instanta ca nu voi rezolva nimic,ca au fost si altii si tot nu au rezolvat nimic.
  in cazul de fata ce fac ?

 • comment-avatar
  Dache cristina 1 lună

  Buna seara…am trimis si eu acum 10 minute la acea adresa de e-mail ,o cerere facuta de mana…un operator mi a spus ca se poate…si cum aflu daca au vazut o si ma vor baga in seama?☺multumesc

 • DISQUS: 0