Cum sa cumperi de pe Aliexpress.com in siguranta

Cum sa cumperi de pe Aliexpress.com in siguranta

Exista o anumita teama atunci cand oamenii fac cumparaturi online si mai ales din China, iar aceasta teama este destul de bine justificata, pentru ca au fost o multime de cazuri in care oamenii au luat tepe sau au primit altceva decat ceea ce au comandat.

Din punctul meu de vedere, Aliexpress.com este unul dintre cele mai de incredere site-uri de pe care poti cumpara produse din China.

Am facut cumparaturi folosind site-ul acesta de cateva ori si nu am avut probleme. Singura chestie naspa este ca dureaza ceva mai mult pana vine comanda, in jur de 30 de zile.

1.In primul rand trebuie sa cauti produsul pe care doresti sa-l achizitionezi si sa gasesti cel mai bun pret cu care este pus in vanzare. Pe Aliexpress o sa gasesti acelasi produs pus de mai multe ori pe site, pentru ca sunt mai multi vanzatori care ofera aceleasi produse. Cauta si hotaraste-te pe care il comanzi.

Incearca sa alegi un vanzator care are un rating de peste 4 stele.

2.Urmatorul pas este comanda. Trebuie sa iti faci mai intai un cont unde trebuie sa introduci toate datele cerute, inclusiv adresa de livrare si datele cardului pentru momentul in care o sa faci comanda.

Procesul de comanda este identic cu cel al site-urilor din Romania, doar ca acolo poti achita doar cu cardul.

Nu iti face griji, pentru ca daca produsul comandat nu ajunge, poti deschide o disputa cu vanzatorul si sa-ti recuperezi banii. Pentru ca banii sa fie livrati catre vanzator, trebuie sa confirmi primirea comenzii. Pana atunci, banii sunt opriti de catre Aliexpres.

3.Ultimul pas il reprezinta livrarea comenzii. Dupa ce plata a fost efectuata, vanzatorul va trimite produsul catre tine in termenul precizat pe pagina produsului. Exista si o perioada de timp in care Aliexpress verifica plata, aproximativ 1 zi.

Dupa ce vanzatorul a trimis produsul o sa primesti anumite informatii, printre care si un numar de identificare al coletului. Cu ajutorul acestui numar poti urmari unde anume a ajuns coletul tau intr-un anumit moment.

Durata dupa care produsele ajung la tine difera, poate fi de maxim 60 de zile si cel mai repede poate ajunge in 15 zile. Eu am primit cel mai rapid un colet in 21 de zile si cel mai tarziu in 40 de zile, deci media este undeva pe la 30 de zile.

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0