Ce consola de jocuri sa aleg – Xbox sau PlayStation?

Ce consola de jocuri sa aleg – Xbox sau PlayStation?

Majoritatea celor care decid sa isi cumpere o consola de jocuri, inevitabil se intreaba ce consola ar trebui sa aleaga dintre Xbox si PlayStation.

Mai exact, astazi voi compara Xbox ONE si PlayStation 4, fiind cele mai populare in acest moment pe piata din Romania.

In primul rand, cred ca ar trebui comparate specificatiile tehnice pentru a vedea daca exista diferente majore intre cele doua console de gaming.

Poti vedea comparatia intr-un tabel AICI sau poti citi in continuare pentru a vedea DOAR ce difera.

DIFERENTE

Aici voi compara doua console de 500 GB, asa ca spatiul de stocare este acelasi in ambele cazuri.

Procesoarele celor doua console sunt aproximativ similare, PS4 avand un procesor x86 cu 8 nuclee, iar Xbox ONE fiind echipat tot cu un procesor x86 cu 8 nuclee.

La conectivitate, PlayStation 4 sta ceva mai bine pentru ca dispune de conectivitate Wireless si Bluetooth, pe cand Xbox ofera doar Wireless.

Memoria RAM este aproape la fel, PS4 oferind 8GB GDDR5, iar Xbox ONE 8 GB DDR3. Diferenta este putin in favoarea PS4, GDDR5 fiind o memorie mai performanta in comparatie cu DDR3.

Pana acum, balanta inclina in favoarea PlayStation 4, insa pentru a vedea daca este cu adevarat cea mai buna consola de jocuri, trebuie sa indeplineasca anumite criterii si la nivel de design.

Ca si dimensiuni, PS4 este ceva mai mica. Dimensiunile sunt de 275 x 53 x 305 (mm), iar Xbox ONE masoara 343 x 81 x 264 (mm).

Greutatea consolelor este diferita, dar dupa cum probabil ai ghicit, PS4 este mai usoara decat competitorul, cantarind 2.75 KG fata de 3.56 KG cat cantareste Xbox ONE.

Cred ca ultimul lucru care merita inclus in acest articol este acela ca in cazul Xbox nu poti face upgrade la nivel hardware, insa la PlayStation 4 iti este oferita aceasta posibilitate.

Pentru iubitorii de jocuri acest lucru ar trebui sa conteze destul de mult, pentru ca iti ofera posibilitatea de a o pastra o perioada mai lunga de timp.

SIMILARITATI

Jocurile au aproape acelasi pret pentru ambele console, asa ca nu este un motiv intemeiat pentru care as putea sa inclin in favoarea unei anumite console. Este adevarat, sunt unele jocuri care pot fi jucate doar pe PlayStation 4, insa sunt altele care pot fi jucate doar pe Xbox ONE.

Majoritatea jocurilor sunt disponibile pentru ambele console, asa ca nu prea sunt motive sa iti faci griji. De obicei, jocurile cele mai populare o sa vina in variante pentru ambele.

Update-urile se fac atunci cand consola este inchisa, acest lucru fiind valabil in cazul ambelor modele. Nu va trebui sa astepti pentru update-uri indiferent de consola pe care o alegi.

Controlere similare cu cele de la modele precedente, asa ca daca ai avut PS3 o sa-ti fie mai usor sa te adaptezi la controlerul cu care PS4 vine echipat. Acelasi lucru este valabil si in cazul Xbox.

Poti salva scene din timpul jocului si poti face live stream pe ambele console, asa ca daca vrei sa postezi pe internet cele mai tari momente din timpul jocului, o poti face la fel de bine pe ambele.

PRETURI

In acest moment, PlayStation 4 costa 1.149 lei la eMAG.

Pretul pentru Xbox ONE in acelasi magazin este de 1.099 lei.

Diferenta este de doar 50 lei, asa ca acest criteriu nu ar trebui sa fie luat in considerare atunci cand incerci sa alegi una dintre cele doua console.

CONCLUZII

Diferentele sunt destul de mici intre cele doua, insa la nivel de specificatii tehnice si design (marime si greutate), PlayStation 4 pare sa fie invingatorul.

Mai conteaza foarte mult si daca urmaresti sa joci anumite jocuri care au fost create doar pentru o anumita consola, pentru ca atunci comparatia intre cele doua nu isi mai are rostul.

Exista si foarte multe similaritati intre cele doua modele, insa recomandarea mea este PlayStation 4. Micile diferente la nivel de specificatii tehnice m-au facut sa ajung la aceasta concluzie.

 

3.8
SCOR TOTAL
Informatii
7 user votes x 3.6

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0