Top 5 cele mai bune SSD-uri externe in 2017

Top 5 cele mai bune SSD-uri externe in 2017

Daca acum cateva zile am scris un top al celor mai bune hard disk-uri (HDD) externe, astazi revin cu un top dedicat celor care cauta calitate si viteza mare de transfer a datelor, anume un top al celor mai bune SSD-uri externe pentru 2017.

Preturile acestora este ceva mai ridicat, insa SSD-urile prezinta anumite avantaje care nu pot fi ignorate.

Principalele avantaje ale unui SSD in comparatie cu un HDD-urile sunt urmatoarele:

 • Viteza de acces si transfer a fisierelor mult mai mare
 • Rezistenta crescuta la socuri
 • Consum redus de curent electric
 • Dimensiuni mai mici
 • Greutate redusa
 • Functioneaza la temperaturi intre 0-70 grade

Acum ca ai aflat de ce ar trebui sa alegi SSD in loc de HDD, iti pot spune si care sunt cele mai bune 5 SSD-uri pentru 2017.

 1. Solid State Drive (SSD) extern Freecom ToughDrive mSSD – Acest SSD are o capacitate de stocare de 256 GB si conectivitate USB 3.0. Asa cum am spus si mai inainte, SSD-urile sunt rezistente la socuri, insa acest model vine echipat si cu protectie anti-soc, astfel fiind si mai protejat impotriva cazaturilor. Viteza de transfer a datelor este de pana la 480 MB/s, indiferent daca folosesti MAC sau Windows.
 2. Solid State Drive (SSD) Silicon Power Thunderbolt T11 – Cu o greutate de doar 65 grame si o capacitate de stocare de 240 GB, acest SSD iti ofera siguranta pentru datele pe care iti doresti sa nu le pierzi sau sa le porti mereu cu tine in siguranta. Se afla pe locul 2 pentru ca ofera o viteza mai mica de procesare a datelor comparativ cu primul model, anume 340 MB/s la citirea datelor si 280 MB/s la scriere.
 3. Solid State Drive (SSD) extern LaCie Porsche Design P9223 – Acest model are carcasa din aluminiu si ofera o capacitate de stocare a datelor de 250 GB. Conectivitatea este USB 3.0, oferind ca si celelalte model o viteza foarte mare de procesare a datelor. Mai exact, acest model de SSD poate procesa datele cu o viteza de pana la 400 MB/s. Motivul pentru care se afla pe locul 3 este ca in comparatie cu modelul aflat pe locul 2, acesta are o greutate de 3 ori mai mare (182 grame).
 4. SSD extern SONY 128GB – Rata de transfer a datelor este de pana la 450 MB/s, insa ofera o capacitate de stocare de doar 128 GB, ceea ce este de aproape doua ori mai putin decat cele aflate pe primele trei pozitii. Este ceva mai usor decat cel prezentat pe pozitia 3, avand o greutate de 135 de grame, insa capacitatea de stocare mica a facut sa fie clasat doar pe locul 4.
 5. Solid State Drive (SSD) extern Freecom mSSD – Este cel mai ieftin SSD din acest top, insa cred ca arata cel mai bine. Este foarte mic si foarte usor, cantarind doar 29 grame. Chiar daca detine toate aceste atuuri, ofera o capacitate de stocare de doar 128 GB. Se aflala egalitate cu SSD-ul de la Sony (pozitia 4), diferenta fiind facuta doar ce producator. Din punctul meu de vedere, Sony produce deviceuri ceva mai calitative…

 

5.0
SCOR TOTAL
Informatii
1 user vote x 5.0

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0