Cum verifici un iPhone second-hand cand il cumperi

Cum verifici un iPhone second-hand cand il cumperi

Daca gasit un anunt cu un iPhone sau un iPad si crezi ca este o afacerea prea buna ca sa o ratezi, trebuie sa il verifici foarte bine inainte sa il cumperi, pentru ca s-ar putea sa aiba ceva probleme, sa fie blocat in iCloud sau sa aiba probleme ascunse.

Pentru a evita orice neplacere atunci cand doresti sa cumperi un iPhone sau un iPad second-hand, urmareste pasii de mai jos pentru a te asigura ca totul este in regula.

Primul pas : VERIFICAREA INITIALA

Inainte de a te intalni cu proprietarul, ar fi bine sa ii ceri cateva detalii pentru a nu face un drum degeaba. Poti efectua cateva verificari chiar pe internet.

  • IMEI-ul + numarul de serie – Daca nu sunt trecute in anunt, atunci suna-l pe proprietar si spunei ca ai nevoie de ele pentru a te asigura ca dispozitivul nu este furat sau blocat. De obicei aceste informatii se gasesc pe spatele dispozitivului, insa daca nu le gaseste acolo, poti fi gasite in „Settings”. Sunt o multime de tutoriale pe net care te invata cum sa faci asta.
  • Este blocat iCloud? – Intreaba vanzatorul daca are cont de iCloud activ, daca este blocat in iCloud sau in vreo retea de telefonie. Daca este cumva blocat in iCloud nici nu te chinui sa bati drumul pentru a-l vedea, oricum nu l-ai putea utiliza pentru ca a fost furat si blocat. Daca vei primi deviceul prin curierat, solitica sa ofere verificare la livrare, pentru ca daca nu il verifici si l-ai platit, atunci nu mai ai ce face cu el.
  • Analizeaza pozele – Uita-te atent la pozele postate in anunt si vezi daca are zgarieturi, crapaturi pe ecran, pete pe display sau alte urme ciudate. Daca observi ceva care te deranjeaza estetic sau care arata ca a fost lovit, mergi mai departe sau asteapta sa mai apara anunturi. O sa gasesti ceva mai bun.

Ai obtinut IMEI-ul si numarul de serie? Atunci poti efectua verificari ceva mai detaliate…

Mergi pe site-ul www.imei.info sau www.iphoneimei.info si introdu IMEI-ul primit de la proprietar. Acolo vei putea verifica daca este blocat intr-o retea anume, daca este activat sau daca a fost declarat furat.

Un alt detaliu important pe care il poti verifica este data activarii si daca deviceul mai are garantie internationala.

Daca totul arata in regula, poti trece la pasul doi. Mergi la intalnirea cu proprietarul si urmeaza intocmai tot ceea ce am explicat la pasul urmator.

Pasul doi : VERIFICAREA LA INTALNIRE

Daca ai ajuns la intalnire, inseamna ca poti verifica si mai atent iPhoneul sau iPadul.

Uita-te atent daca prezinta urme de lovituri, zgarieturi, pete pe display sau crapaturi. Este important sa fie intr-o stare estetica buna, pentru ca acest lucru inseamna ca a fost ingrijit si ca nu poate prezenta defecte interne ce apar in urma socurilor.

SFAT: La un iPhone 5 (sau mai nou), in lacasul pentru cartela SIM este un indicator care arata daca telefonul a luat contact cu apa. Daca vezi un punct rosu, inseamna ca a luat contact cu apa, daca nu il vezi inseamna ca totul este in regula.

Pentru a verifica daca nu este blocat in iCloud, trebuie sa faci o resetare inainte de a-l cumpara. Trebuie sa ai un cont de iCloud al tau cand ajungi la intalnire, pentru ca inainte de a-l cumpara, este indicat sa introduci contul tau de iCloud dupa resetare si sa mai dai un restart telefonului. Daca totul este in regula, poti trece la ultimul pas.

Verifica inca odata IMEI-ul pentru a vedea daca coincide cu cel pe care ti l-ar trimis inainte. Daca nu coicide, atunci verifica din nou IMEI-ul telefonului pentru a te asigura ca totul este in regula. Oricum, daca nu coincide, inseamna ca avea ceva de ascuns.

Ca sa verifici daca nu cumva este blocat in alta retea decat cea in care iti doresti sa il utilizezi, introdu cartela ta si fa un apel. Cu ocazia asta verifici microfonul si difuzorul telefonului.

Te-a ajutat acest articol? Un SHARE poate sa-i ajute si pe altii, asa ca da-l cat mai repede.

3.8
SCOR TOTAL
Informatii
3 user votes x 3.3

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0