Cum sa instalezi Windows 10 pas cu pas – Ghid COMPLET

Cum sa instalezi Windows 10 pas cu pas – Ghid COMPLET

Instalarea unui Windows poate dura 2-3 ore, mai ales daca esti incepator si te descurci mai greu sau urmaresti acest ghid pentru a-l instala corect, insa trebuie sa stii ca nu este chiar atat de greu.

Daca urmaresti cu atentie ceea ce spun in acest articol, este imposibil sa nu reusesti sa il instalezi fara probleme. Tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti pas cu pas ceea ce spun si in cazul in care acest articol te-a ajutat, sa ii dai un share pentru a-i ajuta si pe altii.

In primul rand ai nevoie de un stick de cel putin 4 GB pentru a-l face bootabil. Daca vrei sa vezi cum fac asta, poti citi tutorialul meu despre cum sa faci un stick bootabil pentru Windows 10.

Dupa ce ai facut asta si ai stick-ul bootabil cu Windows 10 pe el, introdu-l intr-unul dintre sloturile USB.

NU UITA ca trebuie sa-ti salvezi fisierele pe care nu-ti doresti sa le pierzi!

Acum ca ai salvat fisierele ce nu-ti doresti sa le pierzi si ai facut stick-ul bootabil, este timpul sa incepi instalarea.

 1. Trebuie sa dai restart calculatorului sau laptopului, iar dupa aceea in mod normal ar trebui sa iti apara urmatoarul scris pe ecran:

 1. Apasa pe orice tasta atunci cand apare si apoi o sa-ti apara urmatoarea imagine pe ecran:
 2. Apasa next si o sa iti apara urmatoarea imagine
 3. Apasa pe „Install Now” pentru a incepe instalarea, urmand sa apara pe ecran urmatoarea fereastra:
 4. Pentru instalare trebuie sa selectezi „Custom: Install Windows only (advanced)” urmand sa apara urmatoarea fereastra: 
 5. Ai ajuns la pasul in care trebuie sa faci partitiile pentru calculator. Apesi pe „New” si scrii cat ai vrea sa aiba prima partitie. Este indicat sa creezi doua, asa ca imparte spatiul in doua. Pe una dintre ele se va instala Windowsul (C-ul), iar pe una o vei folosi pentru salvarea datelor (D-ul).Dupa ce ai facut partitiile, apasa pe „Next” si va aparea urmatoarea fereastra care iti arata ca a inceput instalarea:
 6. Calculatorul sau laptopul se va restarta si vei putea alege setarile pe care le doresti. Indicat este ca pe urmatoarea fereastra sa selectezi „Use express settings„.
 7. Ai ajuns la pasul in care trebuie sa introduci un cont de Microsoft, pe care daca nu il ai, il poti face chiar in acel moment. Este indicat sa faci acest pas, pentru ca vei beneficia de toate aplicatiile disponibile pe Windows 10.
 8. O sa ajungi la o fereastra unde o sa trebuiasca sa alegi daca vrei sa fie setat ca si calculator nou, asa ca alegi optiunea „Set this up as a new PC„:
 9. O sa-ti apara o fereastra unde o sa te intrebe daca vrei sa folosesti OneDrive. Eu mereu am selectat „Turn Off these settings„, pentru ca nu mi-am dorit sa incarc calculatorul cu ceva ce nu folosesc.
 10. Acum se vor aplica setarile si preferintele selectate, urmand sa apara imagini precum urmatoarea:
 11. Felicitari! Tocmai ai instalat Windows 10 pe calculatorul tau. Acum ai ajuns la noul tau desktop: 

Acum poti instala si driverele laptopului sau calculatorului, pentru a te asigura ca totul va merge foarte bine.

Daca te-a ajutat acest tutorial, da un Share pe Facebook sa iti ajuti si prietenii.

2.5
SCOR TOTAL
Informatii
1 user vote x 0.0

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0