Tranzitia firmelor catre mediul online (P)

Tranzitia firmelor catre mediul online (P)

Acum cateva zile am scris despre domeniile care sunt accesibile pentru afaceri in online, iar astazi revin cu un articol pe o tema similara, despre tranzitia firmelor din Romania catre mediul online.

In momentul de fata acest proces este in plina realizare, dat fiind faptul ca inca exista o teama in a comanda produse sau servicii in mediul online, iar firmele din anumite domenii inca se bazeaza pe comenzile telefonice sau pe promovarea outdoor.

In ultimii 2-3 ani, aceasta tranzitie s-a accelerat si cred ca in maxim 2 ani vom putea spune ca in Romania, comertul in mediul online va trece la o alta etapa. La una matura, as putea spune.

tranzitie

Daca in articolul precedent am spus mai multe despre un serviciu care nu prea e luat in considerare de firmele mari, acum voi vorbi despre serviciile de transport mobila, care ar putea reprezenta o cifra de afaceri considerabila pentru cei care se ocupa cu asa ceva.

Un site pentru o firma cu un asemenea profil de servicii nu este deloc greu de realizat si mai ales procesul de comanda fiind unul simplu, ar insemna ca tot ce trebuie facut este sa fie o pagina de prezentare bine facuta care sa convinga clientii sa apeleze.

Mai complex ar fi ca pe site-ul respectiv sa existe un formular de comanda pentru clienti si poate un chat unde sa poata comanda direct serviciul. Nu este o procedura complexa asa cum ar fi in cazul unui magazin online, nevoile celor doua modele de afaceri fiind total diferite si in mediul online.

Un mare plus ar fi acela ca o astfel de firma, mutata in online, ar putea genera venituri considerabile si ar putea fi dezvoltata prin includerea unor servicii adiacente, de care orice om va avea nevoie atunci cand contracteaza o firma de transport mobila.

Am verificat putin si pe partea de Google Adwords sunt doar cateva firme care se promoveaza, deci implicit care au realizat ce potential mare reprezinta internetul.

Acest lucru inseamna ca in acest domeniu, costurile de promovare sunt mai reduse comparativ cu principalele nise dezvoltate in Romania pe partea de digital in acest moment.

Recapituland iti dai seama ca incepi cu doua beneficii majore pe care companiile din nisele dezvoltate si le-ar dori cu ardoare. In primul rand vei avea un cost redus pentru realizarea si pentru intretinerea unu site, iar in cel de-al doilea rand vei avea costuri reduse pentru promovare (Adwords, Facebook Ads).

Daca tot ai norocul sa fi un mic antreprenor in acest domeniu, atunci iti vei permite sa realizezi un site profesional si sa contractezi o agentie pe digital marketing. Acum ceva timp chiar am scris un articol prin care am explicat cum sa alegi corect o agentie de marketing online care sa iti ofere exact ceea ce ai nevoie.

Pana acum am expus doua nise care ar merita dezvoltate si care ar putea aduce profituri destul de mari pentru cei care se hotarasc sa investeasca in mediul online. Tot ce ramane de vazut este daca cineva o sa tina cont de aceste lucruri, tinand cont de faptul ca mediul digital se dezvolta extrem de rapid.

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0