Domenii accesibile pentru afaceri in online (P)

Domenii accesibile pentru afaceri in online (P)

Afacerile in mediul online sunt din ce in ce mai greu de dezvoltat, dat fiind faptul ca principalele companii au realizat faptul ca viitorul afacerilor se muta pe internet.

Chiar daca vinzi produse sau servicii, trebuie sa ai in vedere alocarea unui buget pentru promovarea in mediul online si pentru dezvoltarea site-ului tau.

Inainte de a alege calea internetului, trebuie sa studiezi cu atentie piata si sa decizi ce nisa vei alege pentru a castiga cat mai multi clienti intr-un timp scurt si pentru a nu intra in competitie directa cu competitori mult mai mari.

Pentru a veni in ajutorul tau, am cautat si am gasit doua nise care nu prezinta o competitie extrem de mare si pot in acelasi timp sa produca venituri considerabile doar promovandu-te in mediul online (Adwords, Facebook si site propriu).

Primul serviciu este cel de curatare canapele, pentru ca majoritatea companiilor uita sa includa servicii minore in portofoliul lor, pierzand astfel un numar destul de mare de clienti.

Cei care sunt in cautarea unui anumit serviciu, vor trece mai departe daca vad ca pe site-ul companiei nu apare exact ceea ce cauta.

In general, aceste servicii minore in prima instanta, ocupa timp extrem de mult si sunt la mare cautare pentru cei care isi doresc sa profite cat mai mult de timpul lor liber si sa paseze sarcinile anevoioase catre companii care vand servicii.

Acesta este motivul pentru care tu ar trebui sa profiti de o astfel de nisa si sa raspunzi nevoilor pe care oameni le dezvolta odata cu trecerea timpului, cum ar fi curatarea de canapele sau a covoarelor.

Daca esti la inceput si iti doresti sa iti dezchizi o firma de curatenie, tine cont ca trebuie sa incluzi si servicii de curatare canapele pe site-ul tau. Este destul de cautat pe Google si am observat ca sunt foarte putine rezultate relevante din care poti alege atunci cand cauti „servicii curatare canapele”.

Mergand in continuare pe nisa de curatenie, am observat ca este la mare cautare si serviciul de curatare covoare. Acestea ar fi doua servicii pe care tu trebuie sa le integrezi in paginile site-ului tau, daca doresti ca in viitorul apropiat sa „sufli” cate un client marilor companii din domeniu.

Tinand cont de faptul ca deja ai doua servicii dintr-un singur domeniu pe care le poti aborda atunci cand iti incepi o afacere de curatenie si lansezi site-ul in mediul online, acum tot ce trebuie sa faci este sa te promovezi folosind un mix corect de servicii.

Acest lucru nu este deloc greu, tinand cont de faptul ca in acest moment daca livrezi continut de calitate pe un blog, ai sansa ca in cateva zile sa ajungi viral.

Este corect ca redactarea de continut pe un blog iti ocupa timp, insa in acest fel iti asiguri un mediul stabil de promovare pentru afacerea ta.  In acelasi timp vei avea si siguranta ca poti controla in totalitate informatiile pe care doresti sa le transmiti potentialilor tai clienti.

Acest articol poate fi considerat drept o idee de afaceri pentru cei care isi doresc sa inceapa o afacere, dar inca nu s-au hotarat care si-ar dori sa fie nisa de activitate.

Sper ca te-a ajutat, motiv pentru care sper sa il imparti cu prietenii tai prin intermediul retelelor de socializare. Un Share pe Facebook i-ar putea ajuta si pe ceilalti!

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0