Black Friday nu era vinerea?

Black Friday nu era vinerea?

Black Friday este un eveniment care initial se desfasura intr-o zi de vineri, acesta fiind si motivul pentru care se numeste asa.

Este vechi in America si a fost preluat si de tarisoara noastra de cativa ani, insa eu cred ca acum sunt multi manageri de marketing care nu stiu engleza.

Altex si Flanco sunt doar doua dintre magazinele online care s-au gandit ca e bine sa umple noiembrie de vineri. La ei e vineri in fiecare zi si cred ca deja ar putea denumi evenimentul „Black November”.

Astazi am vazut o reclama de la Carrefour cred unde spuneau ca a inceput Black Friday la ei si ca dureaza de la 1 noiembrie pana la 29 noiembrie.

Eu ii vad pe astia ca pe niste „Grinch” care incearca sa fure Craciunul. Daca nu stii cine e Grinch, atunci trebuie sa vezi filmul „How the Grinch stole Christmas”.

Strici frumusete de sarbatoare pentru ca tu esti sigur ca nu vor fi reduceri adevarate, asa ca pui acolo niste bannere si faci site-ul negru doar ca sa vezi ca esti primul care a inceput Black Friday.

Poate si in speranta ca vei reusi sa vinzi mai mult si sa scapi de concurenta cu Emag din ziua respectiva…

18 noiembrie pica vinerea si chiar si asa, originalul Black Friday nu este respectat. Normal, ar fi trebuit sa fie pe 25 noiembrie, dat fiind faptul ca la origini, acesta era organizat in ziua imediat urmatoare a Zilei Recunostintei din America.

Ziua Recunostintei la ei este in cea de-a 4-a zi de joi a lunii noiembrie, iar ziua de Black Friday ar trebui sa fie ziua imediat urmatoare.

Prostilor, furati sarbatoarea si nici macar nu stiti sa o faceti cum trebuie…

Later edit: Am gasit un articol unde se vorbeste si despre acest lucru la nwradu.ro. Expune cateva idei interesante acolo…

 

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0