Toyota lanseaza „robotul prieten” – Kirobo Mini

Toyota lanseaza „robotul prieten” – Kirobo Mini

Toyota a lansat astazi robotul care iti tine companie si poarta discutii inteligente cu tine. Este de dimensiuni mici, incapand in palma unei persoane, insa capacitatea acestuia de a purta conversatii este coplesitoare.

Se numeste Kirobo Mini si are 10 cm inlatime, principalul scop al acestuia fiind sa tina companie persoanelor care se simt singure, dupa cum declara reprezentantii de la Toyota.

Robotul poate sa poarte conversatii extrem de personalizate cu proprietarul. De exemplu, in functie de traseul pe care proprietarul l-a parcurs cu masina, robotul ii poate pune diferite intrebari.

In prezentarea acestuia au fost introduse si referinte la faptul ca este prietenos cu copiii, insa au tinut sa mentioneze ca acesta nu va putea reprezenta un inlocuitor al parintilor pentru copii.

vehicles_images_2

Kirobo Mini poate sa se angajeze in conversatii ocazionale ce implica gesturi, expresii faciale si chiar clipiri ale ocheilor, poate sa isi aduca aminte evenimente anterioare din viata proprietarului si sa le invoce in conversatii sau sa se conecteze la masina sau la gadgeturile din casa pentru a genera discutii din ce in ce mai relevante.

Pentru moment este anuntat doar pentru Japonia, iar pretul este de aproximativ 350$. Nu se preconizeaza lansarea acestuia in alta tara.

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0