Cum a fost la Webstock 2016 – Pareri si concluzii

Cum a fost la Webstock 2016 – Pareri si concluzii

In data de 30.09.2016 a avut loc Webstock 2016, cea mai importanta conferinta dedicata celor care sunt pasionati de Social Media sau care au avut rezultate remarcabile in online anul acesta.

14555542_1300204866659394_503311387_n

Am fost prezent la aceasta conferinta si trebuie sa revin cu pareri pentru ca au fost cateva lucruri care m-au suprins placut si au facut ca aceasta sa fie mult mai reusita ca cea de anul trecut, insa sunt si cateva lucruri care au ramas la fel.

Voi povesti despre Webstock in ordinea programului, incepand de dimineata si terminand cu ceea ce s-a intamplat la festivitatea de premiere a celor mai bune proiecte din online-ul romanesc.

09:00-11:15 – My story

A fost partea introductiva a conferintei, fiind invitati o serie de vorbitori destul de buni, precum: Marian Godina, Paula Herlo, Alexandru Tomescu. Sorin Oninos si Howard Dell, iar moderator a fost Cristina Bazavan.

Surprinzator, nu a fost deloc plictisitor acest inceput. Mi-a placut foarte mult de Marian Godina, care chiar daca nu este un specialist in online sau social media, a vorbit ca un tip cu picioarele pe pamant si care parea ca s-a acomodat destul de usor mediului in care se afla. Chiar daca are succes in online, asta nu il transforma intr-un specialist in tainele Social Media si ma asteptam sa vorbeasca cu o oarecare retinere, insa se pare ca este un om extrem de natural si caruia ii place ce face.

Mie mi-a transmis o stare de bine acest om si cred ca ar avea mare succes cu discursurile motivationale la diferite evenimente. Pacat ca nu a fost ales personalitatea anului, pentru ca dupa ce l-am auzit vorbind, eram convins ca el va castiga. (nu urmarisem cum se desfasurasera voturile pentru personalitatea anului, singurul lucru pe care l-am facut  in legatura cu votul a fost sa il votez pe Marian Godina)

11;15 – 11:45 – Pauza de cafea in care am testat tot ce se putea

Aceasta pauza mi-a oferit sansa sa ma joc cu tot ce am prins pe holurile hotelului JW Marriott. Aici organizarea primeste un mare plus, pentru ca locatia a oferit un spatiu imens in care cei care erau prezenti la conferinta puteau sa bea un suc sau sa manance o inghetata in timp ce se plimbau pe la standurile celor de la HP sau se jucau la calculatorul lor de gaming.

Coca-Cola a venit cu noul Cola Lime si te puneau sa „strivesti” lime-uri cu un ciocan, lucru care mi s-a parut ca te readucea la viata dupa ce stateai 2-3 ore pe un scaun ascultand discursuri.

HP prezentau cea mai mica imprimanta functionala, oferindu-ti posibilitatea sa faci o fotografie care mai apoi sa ti-o ofere in format printat, dar puneau si la dispozitia vizitatorilor calculatorul HP Omen X, pe care nu am apucat sa il testez.

12:00 – 13:30 – New trends

Ravinder Takkar, CEO-ul Vodafone Romania, a anuntat lansarea 4GTV+ si parteneriatul cu Netfilx, participantilor la conferinta oferindu-le cate un card cu doua luni gratuite de acces la platforma. Pasionatii de seriale au fost cei mai fericiti in acel moment…

Pentru mine, faptul ca au ales sa lanseze 4GTV+ a insemnat ca Vodafone acorda importanta mediului online din Romania si ca au considerat ca nu este nevoie de un comunicat de presa sau de o conferinta special dedicata acestui lucru, atunci cand are o comunitate atat de puternica adunata direct la Webstock. Bravo, Vodafone!

14:30 – 16:00 – How to grow your blog

14593453_1300204649992749_1480295517_n

O discutie cu si despre bloggeri, unde erai invatat cum sa-ti cresti blogul, teoretic. Vorbitorii la aceasta conferinta au fost Vali Petcu (zoso.ro), Radu Dumitru (nwradu.ro) si Luiza Daneliuc (expert contabil), care au acoperit pe larg cam tot ce ar trebui sa faca un blogger pentru a deveni profesionist.

Primul minus il primeste Vali Petcu, care a avut o prezentare mult prea generala si a vorbit despre lucruri pe care le puteai gasi si pe Google. Nu mi-a transmis nimic concret, poate doar ca a venit cu o prezentare pe care o are inca din 2011 si a mai prezentat-o de nu stiu cate ori. Era inca relevanta, dar tot mult prea generala mi s-a parut.

Radu Dumitru a fost destul de bun pentru ca a prezentat lucruri concrete pe care un blogger trebuie sa le faca atunci cand isi doreste sa colaboreze cu companiile. Aceasta prezentare a fost ceva mai practica, lucru care pentru mine este de apreciat.

14569774_1300205313326016_825149946_n

Luiza Daneliuc a explicat ce forma juridica ar fi mai buna pentru un blogger care obtine profit din aceasta activitate si ce cadru legal poate fi folosit. Extrem de folositoare prezentarea si cred ca a facut-o foarte simpla, pentru a putea fi intelesa de oricine, indiferent de IQ.

16:30 – 18:00 – How to vlog 

La aceasta conferinta au fost invitati vloggerii care au avut si au succes pe YouTube, precum: Matei Dima (Bromania), Bianca Adam (Tequila), Costin Cocioaba, Laura Musuroaea, Geanina Staicu-Avram.

Asa cum ma asteptam, a fost una mult mai interactiva si mai pe placul celor din publica. Oamenii parca au fost ceva mai energici si cu chef de intrebari.

Nu e nevoie sa mai vorbesc despre fiecare in parte, ci doar sa spun ca aceasta conferinta ar primi cu usurinta o nota de 10 sau trei de „Da”.

19:00 – 21:00 – Webstock Awards

Aici au fost premiate cele mai bune proiecte din online-ul romanesc. Dat fiind faptul ca premiile au fost acordate, nu cred ca mai este nimic de comentat. Singurul lucru pe care as vrea sa il mentionez este faptul ca personalitatea anului nu cred ca a fost un premiu acordat chiar corect. Asta poate pentru ca eu chiar il sustineam pe Marian Godina…

Castigatorii, in functie de categorii, au fost urmatorii: 

PUBLISHING
1. #CokeStream
The Coca-Cola Company
2. ABC of Cybersecurity
BitdefenderRomânia
2. The Romanians’ Favourite ”Mici” Recipe
Penny Market & Digital Star
3. Grolsch Opening Act
Kubis Interactive
3. Schimbă Lumea prin Frumusețe
AVON Cosmetics România

UTILITY
1. #cei1024
Zitec
2. Dispensar
S.C. Clients Care&Fidelity
3. onboardX
onboardX
3. Let’s Vote
Fabrica de Social Media

BEST USE OF PHOTOGRAPHY
1. #GrolschChallenge
Kubis Interactive
2. @cocacolaromania
The Coca-Cola Company

2. Dove – I like myselfie
Kubis Interactive
3. VEKA #vacanta #lafereastramea
GOLIN România
3. Samsung- Sparge Gheața
Starcom Mediavest Group

BLOGGING CAMPAIGNS
1. KFC Revista Liceului
GOLIN România
2. Heineken Moderate Drinkers Wanted (Hero)
Oxygen
3. Coca-Cola – Ce ai prin frigider?
The Coca-Cola Company
3. Oskar – Scepticii
Deutek & Next Advertising

SPECIAL PROJECTS
1. Biz – I am a peasant
Biz Magazine & DDB România
2. Dă natura mai tare!
Thinkdigital România
2. Pepsi 50 Years Anniversary Special Vama Event
PepsiCo România & Graffiti BBDO
3. ABSOLUT CREATOR
Pernod Ricard România & Leo Burnett Group
3. Visit Bogata
Kinecto International

BLOGGERS’ PROJECTS
1. #UnVlogPeZi
Marian Ionescu, mariciu.ro
2. Trubadur pe Drumul Cetăților
Bitdefender România
2. #masinadefamilie
Claudiu Ciobanu, claudiuciobanu.eu
3. #DescoperaMoldova
Svetlana Matvievici, orheainca.eu
3. Viața de Familie în lumea largă
Anca Gheorghe, blogintandem.ro

MOBILE APPLICATIONS
1. Samsung ConverSam
Leo Burnett & Starcom Mediavest Group
2. CITY iLOVE mobile app – BĂNEASA SHOPPING CITY
Baneasa Shopping City & Kinecto International
2. Harta Banilor Publici
Inițiativa România
3. Orange My Heartbeats
Mullen Lowe Profero

CORPORATE BLOGS
1. F64 Blog
F64 Studio
2. momondo Inspirație
momondo România
3. Blog Hotel Guru
Travel Communication

INNOVATION
1. The Interactive Music Box
Băneasa Shopping City & FCB Bucharest
2. Saloonul URSUS 360
Kubis Interactive
2. Grolsch – Added Value VR Multipack
SPIDER
3. #MecSalutaJunimea
McDonald’s & Tribal Worldwide
3. Testing everything out
The Coca-Cola Company

BEST BRAND ON INSTRAGRAM
1. @cocacolaromania
The Coca-Cola Company
2. Lidl Romania Instagram
Lidl & Kaleidoscope Proximity
2. Aqua Carpatica
Aqua Carpatica
3. Avon Cosmetics Romania
Avon Cosmetics România
3. BMW România
BMW România

BEST USE OF VIDEO IN ONLINE
1. Samsung AddWash
Leo Burnett & Starcom Mediavest Group
2. „MISSION CLEANSING”
Beiersdorf Romania & FCB Bucharest
2. Sun Vloggers
Sun Plaza Shopping Center & Next Advertising
3. Invitația Lay’s
Jazz Communication
3. Medlife Christmas Wish
Jazz Communication

ONLINE PERSONALITY OF THE YEAR
Geanina Staicu-Avram
JAMILACUISINE.RO

 

Concluzii Webstock 2016

O chestie pe care as putea sa o reprosez este ca nu mi-au placut unele dintre prezentari, fiind mult prea generale si care nu au oferit aproape nimic celor prezenti in sala, insa apreciez ca a fost oarecum amuzant si vorbitorii s-au facult placuti audientei.

Chia si asa, vreau sa le multumesc celor trei vorbitori de la conferinta „How to grow your blog” care m-au motivat sa trag din ce in ce mai tare cu acest blog si sa il dezvolt cat pot de mult.

Mi-a placut locatia extrem de mult, oferind un spatiu destul de mare participantilor. Am vazut bloggeri noi sau care au crescut destul de mult, ceea ce m-a incantat si ma face sa fiu si mai motivat in dezvoltarea blogului.

Una peste alta a fost un eveniment bun, cu vorbitori extraordinari si cu o organizarea foarte buna.Felicitari! Astept Webstock 2017.

Pareri de la eveniment puteti citi si in urmatoarele articole: 

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 3
  • comment-avatar

    Poate pe unii dintre cititorii dvs ii va interesa si cum a fost la Webstock 2016 din postura de concurent la una din categorii…nu de alta, dar vor avea ce „invata”…

    politicscam.ro/webstock-2016/

  • comment-avatar

    […] s-a incheiat cu Webstock Awards, lista castigatorilor o gasiti aici. In cadrul premiilor Webstock a fost nominalizat si proiectul MediasLive (categoria Publishing) si […]

  • DISQUS: 0