Review si pareri laptop ASUS X540LJ-XX170D

Review si pareri laptop ASUS X540LJ-XX170D

Acest laptop mi-a starnit curiozitatea de curand, fiind unul exact asa cum ar trebui sa arate si sa fie construit un laptop de calitate. Spun asta pentru ca sunt un fan infocat al laptopurilor ASUS, din punctul meu de vedere fiind compania care produce cele mai rezistente laptopuri in momentul de fata.

Am mai scris despre el atunci cand am alcatuit „Top 10 cele mai vandute laptopuri in 2016„, clasandu-se pe pozitia 6 in topul preferintelor romanilor in materie de laptopuri. Motivele pentru care a ajuns sa fie inclus in acest top cred ca sunt evidente, insa o prezentare detaliata a specificatiilor tehnice cred ca va clarifica acest lucru.

veziofertalaptopasus

VEZI OFERTA PENTRU ACEST LAPTOP

Designul acestui laptop este unul foarte reusit, fiind echipat cu o carcasa de plastic de culoare chocolate black si detalii minimaliste. Din punctul meu de vedere este un laptop extrem de elegant, potrivit pentru munca la birou sau de acasa.

Specificatiile tehnice ale acestui laptop sunt urmatoarele:

  • Procesor Intel Core i5 Broadwell cu o frecventa de 2200 MHz si Turbo Boost pana la 2700 MHz. Este destul de puternic pentru a putea permite rularea programelor de ultima generatie si chiar a unor jocuri pretentioase si care necesita specificatii tehnice avansate.
  • Displayul este de tip LCD LED cu o diagonala de 15.6 inch si o rezolutie maxima de 1366 x 768. Formatul acestuia este HD si este echipat cu caracteristica speciala Glare.
  • Memoria RAM este de 4 GB DDR3 si pune la dispozitie un singur slot, asa ca upgrade-ul maxim ar permite o memorie de pana la 8 GB RAM prin inlocuirea memoriei RAM cu care vine echipat. Nu cred ca cineva care isi doreste un laptop decent pentru munca si distractie isi va dori prea curand sa imbunatateasca aceasta specificatie.
  • Spatiul de stocare este de 1 TB, fiind mai mult decat suficient in momentul de fata. Acest spatiu de stocare iti ofera posibilitatea de a salva fisiere o perioada indelungata, pentru cei care nu abuzeaza de torrent, desigur.
  • Placa video este NVIDIA GeForce 920M cu o memorie video de 2040 MB ( 2 GB ), suficienta pentru rularea jocurilor mai pretentioase la o calitate decenta. Poate face fata cu succes si unor persoane mai pretentioase, asa ca nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu acest aspect. Caracteristica speciala a acesteia este tehnologia NVIDIA Optimus.
  • Alte caracteristici speciale ale acestui laptop sunt: difuzoare SonicMaster integrate, cititor de carduri, TouchPad cu suport multigesturi,  sistem de operare Free DOS.

veziofertalaptopasus2

Pareri laptop ASUS X540LJ-XX170D

Din punctul meu de vedere, un laptop cu asemenea specificatii tehnice produse de ASUS merita investitia, reprezentand o investitie pe termen lung. De obicei, laptopurile ASUS sunt durabile si nu necesita reparatii majore intr-un timp scurt, lucru care a si transformat aceasta companie in producatorii mei preferati de laptopuri.

Pretul este unul decent tinand cont de specificatii si de design, oferind posibilitatea utilizatorilor de a rula programe si jocuri de ultima generatie pe un laptop pus in vanzare la un pret sub 2000 lei. Notele acordate acestui laptop cred ca reflecta perfect calitatea si performanta acestuia in comparatie cu celelalte laptopuri din aceeasi categorie.

Basic RGB

4.9
SCOR TOTAL
Placa video
Procesor
Stocare
RAM
Pret
1 user vote x 5.0
Unul dintre cele mai bune laptopuri pe care le-am vazut in utlimele luni aflandu-se in topul preferintelor romanilor. Merita investitia si consider ca specificatiile tehnice justifica pretul si nota acordata.

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0