Top 10 cele mai vandute laptopuri in 2016

Top 10 cele mai vandute laptopuri in 2016

Eram curios sa vad care sunt cele mai vandute laptopuri si in acelasi timp laptopurile preferate ale romanilor, asa ca am cautat putin si am alcatuit un top 10 al acestora.

Alegerile nu sunt surprinzatoare, insa pe pozitia 10 se afla un laptop la care nu ma asteptam sa fie prezent intr-un astfel de top, dat fiind faptul ca este dedicat gamingului.

In acelasi timp, pe locul 1 se afla un laptop cel putin ciudat, care nu credeam ca va prinde asa bine la public.

Nu imi place sa scriu introduceri pompoase, asa ca voi trece direct la enumerarea acestora pentru a va putea face o idee despre preferintele romanilor in materie de laptopuri.

Top 10 cele mai vandute laptopuri in 2016

Locul 1 – Laptopul 2 in 1 Lenovo MIIX 310-10ICR

Vezi-oferta

Un laptop cu specificatii nu foarte avansate, insa este pus in vanzare cu un pret de aproximativ 1000 lei in momentul de fata si cred ca ideea de „2 in 1” a prins foarte bine la public. Iti ofera posibilitatea de a-l transforma in tableta in orice moment, iar cumparatorii se pare ca au fost incantati de aceasta posibilitate.

res_d9875d6c2c56ac72693b904c577cb92c_450x450_t63v

Locul 2 – Laptop Dell Inspiron 5558

Vezi-oferta

Este un laptop cu specificatii ceva mai avansate decat laptopul aflat pe prima pozitie, insa probabil pretul dublu a facut ca acesta sa se afle pe pozitia secunda. Nu spun ca acest pret mai mare nu ar fi justificat, insa aceasta diferenta ar fi putut fi cea care l-a impiedicat in ascensiunea in topul preferintelor cumparatorilor.

laptop-dell-inspiron

Locul 3 – Laptop Lenovo N22-20 Chromebook

Vezi-oferta

Acesta mi se pare destul de interesant, pentru ca nu credeam ca va prinde un Chromebook pe piata din Romania. Specificatiile tehnice sunt similare cu laptopul 2 in 1 de la Lenovo, situat pe prima pozitie, insa acesta pare sa ofere o durabilitate ceva mai mare (carcasa mai solida). Pretul este de aproximativ 1000 lei in acest moment si cred ca este acceptabil pentru ceea ce poate oferi acest laptop. Esti student sau nu vrei un laptop sofisticat? Atunci acest model este pentru tine!

lenovo-chromebook

Locul 4 – Laptop Acer Aspire ES1-571-C0WW

Vezi-oferta

Acest model de laptop a fost inclus si in top 5 cele mai ieftine laptopuri in 2016, articol publicat pe acest blog la inceputul anului. Se pare ca specificatiile tehnice decente si pretul extrem de mic au facut ca acesta sa ajunga pe pozitia 4 in clasamentul preferintelor cumparatorilor. In momentul de fata este pus in vanzare cu un pret de aproximativ 900 lei si cred ca este cel mai ieftin laptop din acest top.

laptop-acer-aspire

Locul 5 – Laptop ASUS A540SA-XX408D

Vezi-oferta

Posibil cel mai aratos laptop din aceasta lista si cel mai durabil, datorita carcasei metalice cu care este echipat. Cei de la ASUS au avut mereu grija cu designul si combinat cu pretul de aproximativ 850 lei (redus) in acest moment, a facut ca acest laptop sa se afle pe locul 5 in topul celor mai vandute laptopuri ale momentului.

laptop-asus-procesor-intel-celeron

Locul 6 – Laptop ASUS X540LJ-XX170D

Vezi-oferta

Acest laptop este aproape identic la design cu cel aflat pe pozitia 5, insa acesta are specificatii tehnice mult superioare. Pretul este ceva mai mare, insa este justificat pentru ca ofera mult mai multe. Procesorul acestui model este un Intel Core i5, memoria RAM este de 4GB si spatiul de stocare este de 1TB.

laptop-asus-procesor-i5

Locul 7 – Laptop HP 250 G4

Vezi-oferta

Acest model de laptop a fost inclus in top 10 laptopuri noi ieftine si bune si se pare ca intuitia imi este confirmata, dat fiind faptul ca acesta se afla pe pozitia 7 in topul celor mai vandute laptopuri ale momentului. Cand am realizat topul laptopurilor ieftine si bune l-am inclus pe pozitia 9, iar acum il regasim pe pozitia 7, ceea ce inseamna ca am aproximat destul de bine clasarea acestuia. Designul acestui model este destul de bun si combinat cu procesorul i5, memoria RAM de 4GB si capacitatea de stocare de 500 GB, a facut ca acesta sa fie unul dintre laptopurile preferate ale romanilor.

laptop-hp-250-g4

Locul 8 – Laptop Dell Inspiron 3558

Vezi-oferta

La pretul de aproximativ 1700 lei, acest laptop ofera specificatii tehnice decente si un design parca dedicat celor care lucreaza zi de zi pe laptop la birou. Ceea ce apreciez la acest model este ca vine echipat cu o placa video nVidia GeForce 920M de 2GB, procesor Intel Core i5 si memorie RAM de 4 GB. O sa faca fata sarcinilor cotidiene cu succes si poate chiar unor sesiuni de gaming cu prietenii.

laptop-dell-inspiron-3558

Locul 9 – Laptop 2 in 1 Lenovo Yoga 500 

Vezi-oferta

Se pare ca laptopurile 2 in 1 au prins pe piata din Romania, acesta fiind cel de-al doilea model 2 in 1 aflat in acest top. De data aceasta este vorba despre un model ceva mai avansat  ca si specificatii tehnice, dar si cu un design ceva mai bun. Acest model de laptop este mult mai cunoscut decat modelul Lenovo MIIX, insa probabil pretul mai mare a facut ca acesta sa nu se afle printre primele pozitii. Este pus in vanzare cu un pret de aproximativ 2700 lei in acest moment, insa este o diferenta de pret justificata de specificatiile tehnice mult mai avansate.

lenovo-2-in-1-yoga

Locul 10 – Laptop Gaming ASUS ROG GL552VX-CN059D

Vezi-oferta

Probabil cea mai surprinzatoare prezenta in acest top, din punctul meu de vedere, dat fiind faptul ca pretul la care este pus in vanzare este de aproximativ 3700 lei. Acest pret este mai mare datorita specificatiilor tehnice superioare, fiind un laptop de gaming, asa cum spune si denumirea (ROG = Republic Of Gamers). Cu un procesor Intel Core i7, memorie RAM de 8GB si placa video nVIDIA GeForce GTX 950M 4GB, acesta ofera o experienta superioada utilizatorilor. Designul cred ca nu mai trebuie inclus in lista lucrurilor bune, acesta fiind unul incredibil de bun.

laptop-gaming-asus-rog

Reclama

Comentarii

BLOG: 2
  • comment-avatar
  • comment-avatar

    […] laptop se claseaza pe locul 2 in „Top 10 cele mai vandute laptopuri in 2016„, asa ca am decis sa scriu un review pentru […]

  • DISQUS: 0