Cum sa iti schimbi tastatura de la laptop

Cum sa iti schimbi tastatura de la laptop

Am fost nevoit ca zilele astea sa imi schimb tasatatura de la laptop si mi-am dat seama ca oricine ar putea face asta, fara a mai fi nevoie sa apeleze la un service si sa plateasca o bani in plus pentru manopera.

Procesul este unul destul de simplu, tinand cont de faptul ca tot ce trebuie sa faci este sa scoti tastatura veche, sa deconectezi o mufa si apoi sa o pui pe cea noua. Pentru a va ajuta in tot acest proces, in acest articol voi relata fiecare pas ce trebuie urmat in acest proces.

Pasul 1 – Comanda o tastatura noua pentru laptopul tau

In primul rand trebuie sa comanzi o tastatura noua compatibila cu laptopul tau, asa ca trebuie sa afli modelul,seria si numarul laptopului pentru a fi sigur ca ai toate datele in apropiere atunci cand faci comanda.

Detin un laptop Lenovo G50-70 si am gasit destul de greu una cu formatul original, insa cei de la ITronics.ro au avut-o in stoc. Din ceea ce am observat, ofera o gama destul de variata de piese pentru laptopuri, asa ca puteti incerca si voi sa gasiti piesa de care aveti nevoie.

Eu cautam o tastatura pentru laptop, asa ca nu am fost interesat foarte mult de celelalte categorii. Singurul produs care mi-a mai atras atentia a fost o memorie RAM, laptopul meu oferindu-mi posibilitatea de a face upgrade la 8GB RAM.

Pretul pentru o tastatura ca a mea este de 102.90 lei, redus de la 149 lei. Tinand cont de faptul ca formatul este exact cu cel al tastaturii originale, consider ca este un pret destul de bun. De obicei, atunci cand cauti o tastatura pentru laptop este destul de greu sa gasesti una cu formatul identic al celei originale.

A durat doua zile lucratoare pentru ca aceasta sa fie livrata (Constanta-Bucuresti), lucru care il apreciez si le ofer o bila alba.

Pasul 2 – Demontarea tastaturii laptopului

Este destul de usor sa realizezi acest pas, singurul lucru de care ai nevoie este o surubelnita mica sau de un cutit. Eu am folosit un cutit, pentru ca are varful mai ascutit si am putut sa ajung la cleme destul de usor.

inlocuiretastaturalaptop

Tastatura este fixata cu ajutorul unor cleme, acestea urmand sa fie desprinse pentru a putea inlatura tastatura veche. Dupa ce toate clemele au fost desprinse, trebuie sa fi atent la cablul ce face conexiune intre tastatura si placa de baza.

Cablul poate fi desprins cu usurinta, insa ai grija sa nu il rupi sau sa strici mufa unde este fixat. Arata cam asa (in functie de model) :

cablutastatura

Pasul 3 – Montarea tastaturii

Montarea este evident, inversul procesului de demontare. Mai intai se fixeaza cablul de conectare a tastaturii in mufa din imaginea de la pasul 2, iar mai apoi se incearca fixarea tasataturii.

Fixarea se face prin presiune, insa ai grija sa nu rupi clemele de prindere ale tastaturii. Cea pe care am primit-o eu era putin flexibila, asa ca mi-a permis sa o indoi pentru a o putea fixa. Daca ai un model de laptop mai nou, este posibil ca si tu sa primesti o tastatura usoara si flexibila.

Pasul 4 – Bucura-te de reparatie, pentru ca ai econimisit niste bani!

Daca in scris ti se pare destul de complicat, poti urmari filmuletul de mai jos pentru a vedea cat de simplu este sa inlocuiesti o tastatura la un laptop:

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: 0