Taxiul care se conduce singur – lansat in Singapore

Taxiul care se conduce singur – lansat in Singapore

Proiectul a fost lansat de o companie americana denumita „nuTonomy”, un start-up care se concentreaza foarte mult pe dezvoltarea software a masinilor care in viitor se vor conduce singure.

La inceputul anului, acestia au primit permisiunea de a testa taxiul in Singapore, intr-o arie restransa a orasului. De curand, acestia au oferit calatorii gratuite pasagerilor pentru a testa comportamentul masinii in trafic.

Masinile folosite sunt Renault si Mitsubishi, toate fiind masini din gama mica si electrice. nuTonomy doar monteaza pe acestea camerele si software-ul produs de ei.

Momentan testele se deruleaza pe o suprafata de 4km patrati in vestul orasului, departe de aglomeratia centrala, locul de plecare si cel de destinatie fiind prestabilit.

Motivul pentru care Singapore a fost ales orasul care va gazdui aceste teste, este cererea mare de taxiuri, dat fiind faptul ca detinerea unui automobil este destul de scumpa acolo, oamenii preferand sa calatoreasca in mod regulat cu taxiul.

Peste cateva saptamani, Uber planuieste sa inceapa teste similare in America (Pittsburgh), iar masina pe care planuiesc sa o foloseasca in prima faza este cea de mai jos :

_90836623_febc7c11-3a0a-48a6-80cb-a9183743ad15

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: