Cum aleg servicii de creare website in Romania

Cum aleg servicii de creare website in Romania

De obicei, atunci cand cineva cauta sa contacteze o agentie pentru crearea unui website se orienteaza sa se incadreze intr-un anumit buget, dat fiind faptul ca aceste servicii sunt destul de scumpe pentru firmele proaspat infiintate sau pentru companiile mici.

In acest articol doresc sa punctez cateva aspecte asupra carora trebuie sa va concentrati atunci cand alegeti agentia cu care doriti sa colaborati si in acelasi timp cei care vor crea imaginea firmei tale in mediul online.

Intrebarile la care voi raspunde sunt urmatoarele :

 1. Cum aleg agentia cu care o sa ajung intr-o faza avansata a discutiilor?
 2. Serviciile realizate in trecut de catre agentie sunt pe gustul meu?
 3. De ce o agentie de digital/online marketing imi va oferi o satisfactie mai mare?
 4. Pretul pentru crearea unui website nu este prea mare la o agentie?

Probabil intrebarile nu sunt atat de exacte pe cate te asteptai, insa din punctul meu de vedere, acestea sunt cele mai importante la care trebuie sa gasesti un raspuns cat mai rapid.

 

Cum aleg agentia cu care o sa ajung intr-o faza avansata a discutiilor?

Cum Alegi agentie de marketing online sau digital marketing

In primul rand trebuie sa arunci o privire pe site-ul agentiei si sa vezi cat de variata este gama de servicii pe care aceasta le ofera.

Atunci cand incepi o colaborare cu o agentie de digital marketing, trebuie sa te pregatesti si pentru urmatoarele etape ale dezvoltarii afacerii tale. Probabil dupa ce iti creezi site-ul, o sa ai nevoie de campanii Google Adwords, de campanii marketing in Social Media sau de intretinere a site-ului, asa ca te-ar ajuta extrem de mult daca agentia ar oferi toate serviciile de care ai putea avea nevoie.

Acesta este si unul dintre principalele motive pentru care este mai bine sa lucrezi cu o agentie si nu cu un freelancer. O sa ai nevoie de mai multe servicii si de tratarea problemelor cu profesionalism, lucru absolut necesar pentru o colaborare de succes si de lunga durata.

Totusi, pretul unei agentii ar putea fi mai mare decat pretul practicat de catre un freelancer pentru acelasi serviciu.

Raspunsul acestei dileme a fost explicat mai inainte. O sa poti contracta mai multe servicii si trebuie tinut cont de faptul ca atunci cand contractezi un freelancer, acesta iti va oferi doar serviciul cerut. O agentie va reusi ca pe viitor sa-ti ofere servicii complementare.

Nu incerc sa spun ca un freelancer nu poate indeplini mai multe sarcini, insa este mai greu sa gasesti un profesionist pe mai multe domenii (totusi exista si i-am vazut pe site-urile de freelancing).

 

Serviciile realizate in trecut de catre agentie sunt pe gustul meu?

 

Nu conteaza intotdeauna titlurile de „cea mai buna agentie” sau „cea mai veche agentie”, ci mai mult conteaza daca serviciile oferite de acea agentie si publicate in portofoliu sunt pe gustul tau.

Poate vei ajunge sa colaborezi cu o agentie care pana in acel moment a realizat un singur proiect, insa acela este pe placul tau. Sunt sanse foarte mari ca acel proiect sa defineasca modul in care agentie lucreaza, asa ca sansele sunt extrem de mari ca proiectul tau sa prezinte amprenta acelei agentii si sa iti placa la nebunie.

Daca nu tii cont de acest aspect, poti ajunge sa lucrezi cu „cea mai mare agentie” si sa nu iti placa deloc modul in care aceasta lucreaza. Poti fi doar un client pentru portofoliu caruia sa trebuiasca sa ii fie predat proiectul cat mai repede pentru a se trece la realizarea urmatorului.

Din nou vreau sa mentionez ca nu este o generalizare, ci doar prezentarea unei posibile situatii. Exista agentii foarte mari care te vor trata cu profesionalism si iti vor livra poiectul perfect cu o grija extrem de mare pentru detalii si pentru satisfactia ta ca si client.

Verifica proiectele si incearca sa iei legatura cu un reprezentant al agentiei, pentru ca atunci cand vorbesti cu un om iti dai seama cel mai bine daca pe timpul colaborarii vei putea comunica eficient si fara anumite bariere.

Este important ca atunci cand vrei sa iti creezi un site pentru companie, in timpul procesului sa poti vorbi cat mai rapid si mai eficient cu cei care iti livreaza proiectul.

Ceea ce vreau sa punctez este ca inainte de a incepe sa lucrezi cu o agentie sau cu un freelancer pentru realizarea unui website, trebuie sa te asiguri ca viziunea ta coincide cu ceea ce colaboratorul a realizat pana in momentul respectiv. Nu conteaza daca sunt 1000 de proiecte sau 1 proiect.

 

De ce o agentie de digital/online marketing imi va oferi o satisfactie mai mare?

satisfactie agentie de digital marketing

Atunci cand spun „agentie de digital/online marketing” ma gandesc la o agentie care iti ofera o multime de servicii si cu care poti colabora din momentul in care ti-ai lansat afacerea in mediul online si pana in momentul in care o vei incheia.

Pentru ca rezultatele sa fie constante, acest lucru este una dintre cele mai importante variabile ale ecuatiei. Sa ne gandim ca ai un site creat de o agentie, mergi apoi la un prieten al unui prieten pentru o campanie de Google Adwords, apoi mergi la o prietena a unui frate pentru servicii de SEO si in final gasesti un tip care sa se ocupe de intretinerea site-ului.

Lucrurile vor fi destul de complicate, dat fiind faptul ca fiecare realizeaza o sarcina in propriul sau stil si va face ca intre realizarea site-ului, optimizarea, promovare si intretinerea lui sa existe o neconcordanta a principiilor si tehnicilor urmate.

Din momentul in care ai ales o agentie de marketing online pentru realizarea acestor servicii, aceasta va putea sa adapteze toate aceste tehnici incat sanatatea site-ului sa nu fie pusa in pericol.

Toate sarcinile vor fi indeplinite in acelasi birou, de oameni care comunica zilnic si fac ca modul in care le indeplinesc sa fie in aproape 100% in concordanta.

Parerea mea este ca acest aspect este destul de important atunci cand iti doresti sa faci un lucru bun de la inceput si pana la sfarsit, fie ca este vorba de crearea unui site web sau de promovarea prin Google Adwords sau Social Media.

 

Pretul pentru crearea unui website nu este prea mare la o agentie?

Te-ai intrebat vreodata de ce masinile sunt mai scumpe decat scuterele ? Aproape aceeasi situatie o intalnim si aici, doar ca este vorba de calitatea serviciului si de durata de viata, modul in care este intretinut sau modul de prezentare.

Poate ca acea comparatie nu este una foarte frumoasa si etica, insa am vrut sa fiu sigur ca intelegeti mesajul.

O sa beneficiati de anumite servicii si de un anumit mod de livrare al acestora, lucru care face ca o colaborare intre tine si o agentie de digital marketing sa fie ceva mai fructuoasa.

Daca chiar cunosti pe cineva care lucreaza in domeniu si care iti poate oferi serviciile ca si freelancer, nu inseamna ca acestea vor fi de proasta calitate sau ca nu te va putea satisface calitatea serviciului. Romania a oferit mai mereu si pe aproape toate site-urile de freelancing o multime de oameni de succes si care au realizat proiecte extrem de bune.

Poti verifica inainte preturile agentiilor si poti cauta si freelanceri Romani pe marile site-uri de profil, pentru ca este posibil sa gasesti si o persoana care sa se muleze mult mai bine pe proiectul tau decat o agentie.

Nu trebuie sa mergi intotdeauna pe premisa ca agentiile vor oferi un pret mult peste bugetul tau, pentru ca este posibil sa gasesti una care sa ofere un pret destul de bun pentru simplul fapt ca este la inceput si doreste sa intre pe piata.

 

Care sunt cele mai bune agentii de marketing online din Romania ?

Cea mai buna agentie de marketing online din Romania

Intrebarea asta nu isi are rostul si cred ca fiecare persoana va indica o alta agentie, in functie de preferintele personale si de istoricul colaborarilor sale. Daca a avut o experienta neplacuta cu o anumita agentie iti va spune ca aceea este cea mai rea, asa ca trebuie sa studiati piata si sa iei decizia de unul singur.

Alege agentia care se potriveste cu viziunea ta ! 

Daca o sa vad agentii care imi atrag atentia si considera ca merita sa le includ in articolul meu, voi completa acest articol cu o lista atasata mai jos.

 

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 2
 • comment-avatar
  Cristian Ionita 2 ani

  Foarte folositor articolul. M-a ajutat sa-mi fac o imagine mai clara si simpla despre cum sa aleg.

  Multumesc!

 • comment-avatar

  […] cateva zile v-am vorbit despre cum alegi agentie pentru servicii creare website in Romania, insa astazi am decis sa vorbesc despre un serviciu absolut necesar pentru cei care si-au lansat […]

 • DISQUS: 0