Mark Zuckerberg doneaza 99% din averea lui

Mark Zuckerberg doneaza  99% din averea lui

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook si unul dintre cei mai bogati tineri din intreaga lume, a donat impreuna cu sotia sa, 99% din banii castigati din Facebook si anume, 45 de miliarde de dolari.

Cu siguranta va  intrebati acum cine a fost fericitul care a primit aceasta suma uriasa. Donatia a fost alocata fundatiei Chan Zuckerberg Initiative care are rolul de a finanta organizatiile non profit si de a ajuta investitiile private dar si de a ajuta la tratarea bolilor. Tot aici remarcam initiativa frumoasa a lui Zuckerberg de a ajuta tarile mai slab dezvoltate sa aiba acces la internet si sa-si dezvolte noi forme de invatamant.

Mark Zuckerberg va ramane in continuare director general la Facebook detinand 54% din drepturi si va continua sa doneze timp de trei ani la rand cate 1 miliard de dolari pe an. Cei doi soti au fost profund impresionati de sosirea pe lume a fiicei lor si asta i-a facut pe amandoi sa doneze uriasa suma de bani.

 

1400223216062f708d

 

Daca tot ne aflam la capitolul acte caritabile, cred ca ar fi corect sa apreciem si alte astfel de gesturi. De curand, cantaretul Akon a ajutat peste 600 de milioane de oameni din Africa prin acordarea accesului la curent electric. Marele cantaret e veteran la capitolul donatii. Acum cativa ani, tot acesta a ajutat alte cateva sute de milioane de oameni din Africa , oferindu-le apa potabila.

 

 

Reclama

Comentarii

BLOG: 0
DISQUS: